november 19.
Erzsébet

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
RECEPTEK
Sarka Kata menüje (receptekkel)
Spanyol zöldségleves, Paella lazaccal és csirkével, Creme brûlée sós karamell mártással

Spanyol zöldségleves

Hozzávalók:
Fél kg paradicsom
1 zöldpaprika
1 db kígyóuborka
1 szál angol zeller
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csomag petrezselyemzöld
1 csomag bazsalikom
betétnek fokhagymás pirított kenyérkockák

törött bors

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát, az angol zellert és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk. A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, ízlés szerint sót, törött borsot, majd felöntjük 8 dl vízzel, összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával majd kockára vágjuk.

Paella lazaccal és csirkével

20adas3_frame_15338.jpg

Hozzávalók:
1 doboz gluténmentes PA ELLA terméke
30 dkg lazac
30 dkg csirke
30 dkg cukkini
30 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
1 dl bor
petrezselyemzöld
olívaolaj


Elkészítése:
Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, majd beleöntjük a doboz tartalmát. Elkeverjük, ezután hozzáadunk 2 teáskanál sót és 650 ml vizet és 100 ml fehérbort. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat, a kockára vágott cukkinit, zöldborsót, és lefedve kis lángon 20 percig főzzük. Ezt követően félrehúzzuk a tűzről, és átkeverjük majd hozzáadjuk a kockára vágott, szálkamentesített lazacot és még 2 percig főzzük. Ha kész, még 10 percig pihentetjük, majd megszórjuk friss petrezselyemmel és hozzáadunk 10 dkg vajat. Citromcikkekkel tálaljuk.

Creme brûlée sós karamell mártással

20adas3_frame_24476.jpg

Hozzávalók:
2 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
6 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
15 dkg nádcukor

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tejszínt összeforraljuk a 2 csomag vaníliás cukorral. Közben a tojás sárgákat és a kristálycukrot kézi habverővel összedolgozzuk. A meleg vaníliás cukrot apránként hozzáadjuk a cukrot a tojás sárgákhoz. A vízfürdőben történő sütéshez elkezdjük a vizet forralni. Egy tepsibe helyezzük a kis hőálló kerámiatálkákat, és megtöltjük a keverékkel. Ezután lobogó vizet öntök a tepsibe, a tálkák köré, hogy csak a feléig érjen a víz, majd a tepsit lefedjük alufóliával és a sütőbe tesszük, 35 percig sütjük.
A 15 dkg nádcukrot karamellizáljuk, 3 dl tejszínnel össze felforraljuk, majd füstölt maldon sóval ízesítjük.

2016. április 14. 21:18

Címkék: sarka kata   hal_recept   gasztro_menü   gasztro








SZAVAZZ!

A legbátrabb páros feladatai közül melyiket NEM vállalnád be?

A
Merülő ketrec
B
Futótűz
C
Egyiket sem
KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG