október 22.
Előd

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
RECEPTEK
Jakupcsek Gabriella menüje (receptekkel)
Kókuszos csirkeraguleves rizstésztával, Görögszénás-gyömbéres csirkecombok, Chilis csokiszuflé

Kókuszos csirkeraguleves rizstésztával

Hozzávalók:
1 egész csirke
1 doboz kókusztej
5 dkg kókuszreszelék
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 dl tejszín
1 evőkanál nádcukor
limelé
1 csokor koriander
5 dkg vaj

Elkészítése:
A csirke szárnyából, hátából, hagymából és fehérrépából alaplevet készítünk. Közben egy lábasban felforraljuk a kókusztejet, 5 dkg kókuszreszeléket, 1 gerezd zúzott fokhagymát és tejszínt. A csirkemellet kockára vágjuk, majd lepirítás után a leveshez adjuk, majd a levest ízesítjük nádcukorral, korianderrel, sóval, limelével, felöntjük az alapléve és 5 dkg vajat keverünk hozzá. Forrázott rizstésztával tálaljuk.

Görögszénás-gyömbéres csirkecombok

AF037777_halatortanakuldetes_2016_22_szegm3_20160415_tv2_frame_14061.jpg
Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
1 nagyobb darab gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szál póréhagyma
1 teáskanál görögszéna
1 teáskanál masala
1 teáskanál kókuszzsír
1 teáskanál só
3 evőkanál méz
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál mogyorókrém
10 dkg krémsajt
rizs


Elkészítése:
A páclé elkészítéséhez összekeverjük a 3 evőkanál mézet, egy nagyobb darab reszelt gyömbért, 2 gerezd zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a teáskanál görögszénát, és a 2 teáskanál csípős masalát, 1 teáskanál sót, 1 teáskanál koriandert. Az apróra vágott csirkecombra ráöntjük a páclevet és hűtőbe tesszük.
Közben a sárgarépát, póréhagymát, fehérrépát juliennre vágjuk. Egy serpenyőben lepirítjuk a húst, aztán a zöldségeket. Majd ezeket összekeverjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál mogyorókrémet is. A rizst puhára főzzük és 10 dkg krémsajttal összekeverjük majd a húshoz tálaljuk. Meghintjük vágott petrezselyemmel.

Chilis csokiszuflé

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
2 egész tojás
2 tojás sárgája
12 dkg cukor
4 ek narancslikőr (vagy bármi más alkohol)
10 dkg finomliszt
chili
a formákhoz: kevés vaj és kakaópor

Elkészítése:
Egy lábasba vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis keveréket, a chilit, a likőrt és a lisztet is. A szuflé formákat kivajazzuk és kakaóporral kiszórjuk, majd elosztjuk bennük a masszát. 160 fokon 12 percig sütjük. Tálaláskor a chilis-csokis szuflékat porcukorral meghintjük.

2016. április 15. 21:18

Címkék: gasztro_menü   jakupcsek gabriella   hal_recept   gasztro








SZAVAZZ!

A legbátrabb páros feladatai közül melyiket NEM vállalnád be?

A
Merülő ketrec
B
Futótűz
C
Egyiket sem
KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG