október 20.
Vendel

Belépés


MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
HAL A TORTÁN
L.L. Junior menüje (receptekkel)
Tatárbeefsteak, Pulyka Gordon Bleu rizzsel és steak burgonyával, Piskóta csokiöntettel.

Tatárbeefsteak

AF038173_halatortanakuldetes_2016_32_szegm2_20160429_tv2_frame_17592.jpg

50 dkg marhabélszín
1.5 ek dijoni mustár
1.5 ek sűrített paradicsom (Jó minőségű olasz, vagy házi. Nem ketchup.)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 kávéskanál fűszerpaprika
1 közepes db vöröshagyma
2 db tojássárgája
A tálaláshoz
4 dkg vaj
8 szelet kenyér (pirítva)
0.5 közepes db hegyes erős paprika
A húst daráljuk le, vagy ha időnk/kedvünk engedi, jó késsel vágjuk egészen apró darabokra - az eredeti tatár így készült.Az összes hozzávalót adjuk a húshoz, majd jól dolgozzuk el.Tálalás előtt hűtőbe tehetjük pár órára.


Pulyka Gordon Bleu rizzsel és steak burgonyával

AF038173_halatortanakuldetes_2016_32_szegm2_20160429_tv2_frame_18115.jpg


40 dkg pulyka-, csirkemell filé)
5 dkg gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
7.5 dkg trappista sajt (reszelt)
7.5 dkg füstölt sajt (reszelt)
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A panírozáshoz
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finomliszt
só ízlés szerint

A hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nylonzacskó alatt. Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát és arra reszelt sajtot. Formásra felgöngyöljük és alufóliába tekerjük. Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben és a sajt sem fog kifolyni. Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütjük. Tálalásnál ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.

Desszert

AF038173_halatortanakuldetes_2016_32_szegm2_20160429_tv2_frame_18653.jpg

Krémes piskóta
A tésztához:

4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 mk sütőpor
A krémhez:

2 cs pudingpor
7,5 dl tej
7 ek cukor
1 tk vanília aroma
250 ml habtejszín
2 ek cukor
2 ek zselatin + 1 dl víz

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a piskótát beleöntjük, majd megsütjük. A vaníliás pudingporokat a tejjel, cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük. A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is. A két krémet összekeverjük, kb. 10 percre a hűtőbe tesszük, és ezután a piskóta tetejére simítjuk. Cukrozott kakaóval szórjuk meg a tetejét.


Korhatár: 12 év

2016. április 29. 21:18

Címkék: gasztro   hal_recept   gasztro_menü   ll junior






SZAVAZZ!

Szerinted melyik sport adja a legjobb edzettséget a Ninja Warrior monumentális akadálypályájának meghódításához?

A
foci
B
rúdtánc
C
sziklamászás
D
ketrecharc
E
gyúrás
F
parkour
G
úszás
H
kajak-kenu
KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG