október 20.
Vendel

Belépés


MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
HAL A TORTÁN
Apáti Bence menüje (receptekkel)
Cukkini krémleves bazsalikommal, Vörösboros csirkezúza ragu főtt krumplival, Túró szuflé gyümölcs öntettel

Cukkini krémleves bazsalikommal

Hozzávalók:

1 nagy db cukkini
1 közepes db póréhagyma
2 dl tej
bazsalikom ízlés szerint (lehetőség
szerint friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint

A póréhagymát karikákra vágjuk, a cukkinit lereszeljük. Egy lábasba kb. 1 dl vizet öntünk, s beletesszük puhulni a pórét.Sózzuk/ételízesítjük, picikét borsozzuk, majorannát adunk hozzá, és szinte puhára pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, és felöntjük még pár dl vízzel, hogy ellepje kb. Mikor megpuhulnak a zöldségek, kimerjük a levesből a 2/3-át, és leturmixoljuk. Keverünk még párat, és közben hozzáöntünk (ízléstől függően) pár dl tejet (1,5-öset természetesen), majd a friss bazsalikomot. Mikor felforr az egész, kész a finom leves. Tejszínnel biztosan még krémesebb lehet, de otthon most diéta honol.:)

Vörösboros csirkezúza ragu főtt krumplival

AF038157 halatortanakuldetes_2016_31_szegm2_20160428_tv2_frame_16956.jpg

Hozzávalók:
1 kg csirkezúza
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 ek sűrített paradicsom
150 ml vörösbor
300 ml szárnyas alaplé
4 db koktélparadicsom
0.5 db sárga kaliforniai paprika
100 g crème fraîche
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint

A zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk, ketté vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát és további 3-5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát. Felöntjük a borral és levessel. Sóval és a kétféle borssal ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük. A paprika magházát kivágjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel. A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.


Túró szuflé gyümölcs öntettel

AF038157 halatortanakuldetes_2016_31_szegm2_20160428_tv2_frame_16993.jpg

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg túró
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
egy rúd vanília
A tetejére
1 ek porcukor

A túrót a tojássárgájával és a vanília kikapart magjaival egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint egy csipet sót, és eldolgozzuk benne. Egy másik tálban a tojásfehérjét a cukorral együtt folyamatos keverés mellett fényes, de még éppen folyós habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a túrós keverékhez. A formákat kivajazzuk és kicukrozzuk. A formákba töltjük a tésztát, megsütjük. 180 fokos sütő, 15-20 perc. Azonnal, forrón tálaljuk, mert gyorsan összeesik.


Korhatár: 12 év

2016. április 28. 21:18

Címkék: hal_recept   gasztro   gasztro_menü   apáti bence






SZAVAZZ!

Szerinted melyik sport adja a legjobb edzettséget a Ninja Warrior monumentális akadálypályájának meghódításához?

A
foci
B
rúdtánc
C
sziklamászás
D
ketrecharc
E
gyúrás
F
parkour
G
úszás
H
kajak-kenu
KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG