február 23.
Alfréd

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
HAL A TORTÁN
Baukó Éva menüje (receptekkel)
Csurgatott strucctojas leves, Strucctojásos lepény, sajttal, paradicsommal és spenóttal, Tojáslikőrös banán csemege

Csurgatott strucctojas leves

AF038062_halatortanakuldetes_2016_30_szegm3_20160427_tv2_frame_1395.jpg

Hozzávalók:
1 nagyobb strucctojás
1 evőkanál vöröshagyma finomra
vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 babérlevél
2 dkg liszt
kevés olaj
pirospaprika
petrezselyem
egész kömény
kevés ételízesítő
bors

A strucctojást felverem, közepes forrásnál lassan, körben csurgatom a levesbe, és még 1 percig lassan főzöm. (Ne keverjük rögtön, mert a tojás nem lesz darabos.) A végén friss petrezselyemmel megszórva tálalom. Pár csepp ecet is jó bele, ha pikánsan szeretjük. Elkészítés: A liszttel és az olajjal kicsit sötétebb rántást készítek, belepirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a köményt is megfuttatom rajta. Kevés pirospaprikával meghintem, felengedem vízzel, sózom, borsozom, beledobom a babért, kevés ételízesítőt teszek bele.


Strucctojásos lepény, sajttal, paradicsommal és spenóttal

AF038062_halatortanakuldetes_2016_30_szegm3_20160427_tv2_frame_1424.jpg

Hozzávalók:

12 tojás (vagy egy strucctojás)
20 dkg füstölt sajt
20 dkg pizza mozzarella

bors
4 nagy marék spenót leforrázva


Egy teflon serpenyőbe olívaolajat kenek, és a tojást beleöntöm. A füstölt sajtot kb. fél centi vastag csíkokra vágom, és a lepény tetejére fektetem, ajd elosztom rajta a forrázott spenótot, és forró sütőben átsütöm. Elkészítés: Egy nagy tálban felverem a tojásokat, ízesítem sóval és borssal. A mozzarellát felkockázom, belekeverem. (Lehet dúsítani sonkával, kolbásszal, amivel jólesik...)


Tojáslikőrös banán csemege

AF038062_halatortanakuldetes_2016_30_szegm3_20160427_tv2_frame_1526.jpg

Hozzávalók:

5 db banán
10 db babapiskóta
4 db kivi
tojáslikőr
citromlé
A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A gyümölcsöket meghámozzuk és nem túl vékony karikákra vágjuk. A banánra kevés citromlét csepegtetünk. Ezt követően kehelybe vagy tálkába rétegezzük a hozzávalókat: piskóta-banán-kivi-piskóta stb. Az utolsó rétegzés után leöntjük tojáslikőrrel. Díszíthetjük gyümölccsel, tejszínhabbal, vaníliafagylaltal, olvasztott csokoládéval vagy kávéval (2 teáskanál azonnal oldódó kávé, 1 teáskanál víz keveréke).

Korhatár: 12 év

2016. április 27. 21:18

Címkék: gasztronómia   gasztro   hal_recept   gasztro_menü   baukó éva








KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG