július 23.
Lenke

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
HAL A TORTÁN
Puskás Peti menüje (receptekkel)
Medvehagyma krémleves bacon chips-szel, Fokhagymás cápa steak sajtszósszal, párolt zöldségekkel, Csokis banános cupcake marcipán cápauszonnyal

Medvehagyma krémleves bacon chips-szel

1 tálca bacon
200 g medvehagyma
2 l víz
5 dl főzőtejszín
4 ek napraforgó olaj
4 evőkanál finomliszt
2 db leveskocka,
só ízlés szerint
5 dkg sajt (reszelt)


Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített olajba elkeverjük a lisztet, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a medvehagyma-péppel. Szép lassan hozzákeverjük a a "húslevest". Ha felforrt, félrehúzzuk, és felöntjük a tejszínnel, majd forrásig visszatesszük. Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sót még tehetünk hozzá. Ha felforrt, levesszük a tűzről. Pirított kenyérkockával és sajttal tálalhatjuk, illetve bacon chips-szel.

Fokhagymás cápa steak sajtszósszal, párolt zöldségekkel


7 szelet cápafilé
6 cikk fokhagyma
egész citrom leve
só, fehér bors
a sajtszószhoz:
5 dkg vaj
15 dkg camembert sajt
1 kis fejhagyma
1,5 dl tejszín
1 evőkanál mustár

1 fej brokkoli
2 cukkini
3 sárgarépa
bébi kukorica
kevés vaj
petrezselyemzöld
só.


A cápaszeleteket sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megszórjuk és citromlével meglocsoljuk, majd 20 percre fólia alatt hűtőbe rakjuk. A sajtszószhoz a hagymát apróra vágjuk a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sajtot, tejszínnel felöntjük, és addig kavargatjuk, amíg a sajt felolvad benne. Végül belekavarjuk a mustárt és ízlés szerint sózzuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, majd sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és felszeleteljük. Szeletelés után egy serpenyőben vajon átforgatjuk, és petrezselyemzölddel megszórjuk. A cápaszeleteket grillsütő serpenyőben megsütjük és a szósszal valamint a párolt zöldségekkel tálaljuk.

Csokis banános cupcake marcipán cápauszonnyal


2 nagy db banán (érett)
1 db tojás
6 evőkanál finomliszt (sima)
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
6 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg étcsokoládé.

A krémhez:
10 dkg étcsokoládé, 2 csomag vaníliás cukor, 75 ml habtejszín, 10 dkg krémsajt
A díszítéshez:
2 ek kókuszreszelék (vagy banánchips), kék színű marcipán, amiből cápauszonyt tudunk gyúrni
Elkészítés:
Elkészítjük a tésztát: banánokat az olvasztott vajjal, a tojással, cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ismét simára keverjük. Felkockázunk 10 dkg keserű csokoládét tetszés szerinti méretre, és belekeverjük a tésztába. Megtöltjük a 12 kapszlit a tésztával, és előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a csoki krémet: a tejszínt egy tűzálló edénybe tesszük, és gőz fölött kicsit felmelegítve felolvasztjuk benne a két csomag vaníliás cukrot. Mikor felolvadt a cukor, hozzáadjuk a keserű csokoládét és összeolvasztjuk a tejszínnel, figyelve, hogy nehogy túlmelegedjen. Mikor szép simára keverhető, félre tesszük hűlni. Mikor kihűlt a csoki krém, hozzáadjuk a 10 dkg krémsajtot, és simára keverjük. A kész, kihűlt muffinokat feldíszítjük a krémmel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel vagy banán chipssel, marcipánból cápauszonyt formálunk, és a tetejére tesszük.

Korhatár: 12 év

2016. április 26. 21:18

Címkék: hal_recept   gasztro   gasztro_menü   puskás peti




hirdetés




KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG