május 27.
Hella

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
HAL A TORTÁN
Oszvald Marika menüje (receptekkel)
Legényfogó leves, Kakashere pörkölt galuskával, fokhagymás tejfölös uborka salátával, Angyalbögyörő

Legényfogó leves

Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
15 dkg leveszöldség
10 dkg gomba
40 dkg csirkemell
10 dkg zöldborsó
20 dkg csirkemáj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél citrom leve

bors

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott csirkehúst, felöntöm másfél liter vízzel, sózom, borsozom. Ha a hús félig megpuhult, beleteszem a felszeletelt májat, majd a borsót. Ha készre főtt, tejszínnel és tejföllel dúsítom, és hozzáadom fél citrom levét.


Kakashere pörkölt galuskával, fokhagymás tejfölös uborka salátával

Hozzávalók:
1 kg kakas (here)
10 dkg gomba
15 dkg füstölt szalonna
1.5 dl vörösbor (jó minőségű)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
köménymag ízlés szerint
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek fűszerpaprika (őrölt)
1 kigyóuborka
tejföl
fokhagyma

A kakasherét kb. 5 percig forró vízben tartjuk majd a vizet leöntve, hidegvízbe tesszük, így könnyen megszabadíthatjuk a hártyától.
A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát.
A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apróra vágott gomba, paprika, paradicsom, fokhagyma, és a legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt pároljuk (szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá).
30 percnyi főzés után jöhet a megtisztított kakashere. Óvatosan összekeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A nokedlit a megszokott módon kiszaggatjuk, forró vízben kifőzzük. Az uborkasalátához az uborkát legyaluljuk és tejföllel, sóval, fokhagymával ízesítve tálaljuk.

Angyalbögyörő

Hozzávalók:

tetszés szerint krumpli
liszt
1 tojás
kevés só
olaj, prézli, cukor

A krumplit héjában megfőzzük, aprólyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 1 tojást, késhegynyi sót .Kanalanként adagoljuk a lisztet, jól összedolgozzuk, ha ragacsos, tegyünk lisztet. Bügyürüket formálunk (kisebb hengerek), s lobogó sós vízben megfőzzük,amikor feljöttek a tetejére, megfőttek olajon megpirítunk egy adag prézlit, megszórjuk cukorral, beleforgatjuk a bügyürkéket. Porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk.

Korhatár: 12 év

2016. április 25. 21:18

Címkék: hal_recept   gasztro   gasztro_menü   oszvald marika








KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG