Videók Adások Eredmények Cikkek Családok Edzők Műsorvezető SMS-KVÍZ
Videók Adások Extra videók Kimaradt jelenetek Eredmények Cikkek Családok Edzők Műsorvezető SMS-kvíz

˝McGregornak az volt a szerencséje, hogy az első menetben kiütött˝ – vallja a TV2 sztárja


A Fuss család fuss sztársportolója, Buchinger Iván egyetlen magyarként bunyózott az MMA élő legendájával, de nem szívesen gondol vissza a meccsre és már a következő lépésen jár az esze. 

mcgregor.png

A Fuss család fuss egyik arcát, Buchinger Ivánt éppen pihenőnapján értük el egy pár szó erejéig. 

Arról váltál híressé Magyarországon, hogy egyetlen magyarként Conor McGregorral harcoltál, hogyan emlékszel vissza a meccsre?

Az a helyzet, hogy mire elfelejtem, addigra mindig megtalált valaki ezzel a kérdéssel. Nagy nyomot hagyott bennem, mivel kikaptam tőle és nem számítottam rá, hogy ilyen kaliberű ellenféllel fogok menni, mint ő. A legnagyobb előnye az volt, hogy pszichikailag megtört még a verseny előtt. Sőt, igazából nem is ő tört meg, hanem én törtem meg saját magamat, mert megláttam őt árnyékolni (a helyes mozdulatok begyakorlása) a ketrecben még a meccs előtt...Úgyhogy eldöntöttem magamban, hogy kikapok tőle és úgy is nézett ki ez a meccs, ahogy kinézett...Azt kevesen tudják, hogy én akkor még dolgoztam, úgy kellett elcserélgetnem a műszakokat, hogy egyáltalán el tudjak menni erre a versenyre. Nem volt rendes edzőm, nem voltak edzőtársaim, úgyhogy nem volt könnyű nekem sem. 

Kísért még ez a meccs? 

Amikor elkezdtem az MMA-t az volt a legnagyobb rémálmom, hogy nehogy bekerüljek egy ilyen highlightsba. Ezt a vereséget én sírtam ki magamnak. Le a kalappal, amit véghez vitt.

Ha mentálisan bírod, akkor lett volna esélyed ellene?

Nem azt mondom, hogy megvertem volna, de biztos másképp nézett volna ki a küzdelem. Az volt a szerencséje, hogy már az első menetben kiütött. Ha ezt nem teszi meg, akkor a második menetre én egy új ember vagyok. Amikor kikaptam legtöbbször az első menetben. Szóval, ha az első menetben nem kapnak el, akkor annak utána már igen kevés esélye van a győzelemre.

Harminchatszor nyertél és hatszor szenvedtél vereséget, míg McGregornak 25 meccsen 21 győzelem és 4 vereség a mérlege. Ha csak ezt nézzük, jobb a győzelmi mutatód az ír fenegyereknél. Van arra sansz, hogy újra ketrecbe lépj vele? 

Ez már sajnos lehetetlen. Ugyanakkor nem is szeretnék vele bunyózni, mert nagyon nem fekszik nekem a stílusa, sokkal inkább mennék a mostani bajnok, Habib Nurmagomedov ellen. 

Az a stílus mennyire áll hozzád közel, amit a ringen kívül képvisel? 

Ő egy éppen olyan ember, mint a többi, akár te vagy én. Amikor vége volt a bunyónak megkérdezte tőlem, hogyan érzem magamat, rendben vagyok-e. Mostanra nagyon a középpontba került, kicsit át is esett a ló túloldalára, de hatalmas nagy színész és mindezek mellett igen jó bunyós.

Ettől a meccstől, hogyan jutottál el a Fuss család fussig?

Mindenki arról ismer, hogy Conor McGregorral mentem, azóta azonban ötszörös világbajnok voltam és jó eredményeket értem el. Örülnék, ha nem csak Conorral kötnék össze a nevemet, hanem látnák, hogy milyen szintű bunyós vagyok. Tizennyolcadik voltam a világranglistán, de még most is az első ötvenben vagyok. Ez senkit sem érdekel, ez nekem egy fájó pont. A Fuss család fussba pedig úgy kerültünk be Mariánnal, hogy ő már korábban is be akart jutni különböző valóságshow-műsorokba, például a Ninja Warriorsba vagy a Big Brotherbe, de ez valahogy nem jött össze sosem neki. Meglátta a tv-ben, hogy van ez a lehetőség és felhívott, hogy menjünk el. Én egyből benne voltam, de mondtam neki, hogy beszélje meg a feleségemmel, Zsuzsival is. Hála istennek jött. 

Akarsz valami bizonyítani azzal, hogy most itt vagy és küzdesz? Mi volt a célod a műsorral?

Először is az, hogy bejussunk egy ilyen tv-műsorba. Mindig néztem, hogy "Jaj, ez az ember nem tudja megcsinálni ezt, nem tudja megcsinálni azt", bele tudtam élni magam, hogy milyen, de nem olyan egyszerű ez. Szeretek szerepelni, de végig önmagamat adtam, nem játszottam meg magamat egy percig sem. Egyszerű parasztgyerek vagyok. Azt tanácsolom az embereknek, hogy merjék megmutatni magukat ilyen műsorokban. Próbáljanak ki mindent, mert a sporttal rengeteg dolgot el lehet érni. Az sem bánom, ha minél több ember megismer, nem csak a Fuss család fuss miatt, hanem a bunyó végett is. Egész életemben sportoltam, a Fuss család fussban is csak a nyerni akarás hajtott.

A testvéred férje, Marián, aki a Fuss család fussban is csapattársad volt, edzőként dolgozik,  téged is ellát tanácsokkal? 

Amikor fiatalabb voltam, akkor szárnyai alá vett és elkezdett velem foglalkozni, de akkor még birkóztam. Akkor még ő edzett, de felfejlődtem hozzá, most már együtt edzünk. Most nem ő az edzőm, mert én már Németországban edzek, Frankfurtban van egy csapatom, itt vannak az igazi edzőim, de továbbra is tekintek rá, mintha edzőm és edzőtársam lenne egyben.

Hogy ismerte meg a hugodat?

Ez az egész az apukámnak köszönhető. Amikor még egy fiatalabb, elveszett, gyenge gyerek voltam, akkor már a Marián egy nagyon jó birkózó volt, apa pedig összehozott vele, hogy járjak hozzá edzésre, közben pedig valahogyan testvérem is odakeveredett.

A birkózásban többszörös bajnok voltál. Miért váltottál sportágat?

2008-ban jöttem rá, hogy van olyan sport, hogy MMA. Megszűnt a birkózás Bősön, ahol laktunk, haverokkal összeültünk, és egyikük mutatott videókat a sportágról, aztán leültünk a tv-elé és tátott szájjal néztem, hogy van ilyen. Egyből tudtam, hogy ki akarom próbálni, aztán mentünk bunyózni a focipályára.

A birkózásban tanultakat hogyan tudod hasznosítani?

A birkózásban stabil alapokat tettem le, és ezt valóban igen-igen jól ki tudom használni az MMA-ban. Mindezek mellett, ha egy egyszerű birkozó átjön a ketrecbe nincs egyszerű dolga. Tudnia kell egy kicsit verekedni, bele kell tennie szívét, lelkét és kitartónak kell lennie az ütések után is. A jiu-jitsut jól össze tudtam kötni a birkózással. Elsősorban a földharcban vagyok kimagasló. 

Egy külső szemlélő számára ez egy durva sportnak tűnhet. Az az agresszivitás, ami az MMA-ban jelemez téged, az életben mennyire igaz rád? Hogy tudod ezt szétválasztani?

Nem mondanám azt, hogy agresszív vagyok. Az MMA-ban és való életben sem tartom magam agresszívnek, sokkal inkább nyugodt vagyok. Ez nem az agresszivitásról szól. Ez egy sport és mégsem, mert gladiátorok vagyunk és megölni megyünk egymást. Ha becsukják a ketrecet csak egyikünk kerülhet ki győztesen. Ha vesztettél, akkor meghaltál. Az agresszivitás persze olyan szinten bennem van, hogy ha kapok egy ütést, akkor minél előbb vissza akarom azt adni, de nem borulhat el az agyam, mert komolyan kell koncentrálni és nem hibázhatok.

A videóból mindent megtudhatsz a Fuss család, fuss! harcos csapatáról, a Buchinger családról! A videóból kiderül, milyen kötődése van a játékosoknak a sporthoz, valamint az is, mi motiválja őket a legjobban a Fuss család, fuss! játékában.

Buchinger "Buki" az interjúban elmondta: Ő nem akart barátságot kötni a családokkal, hiszen ez egy harc, ám a családok annyira szimpatikusak neki, hogy ezen a taktikáján változtatnia kell.

Korhatár: 12 év

2019. október 10. 9:10

Címkék: fuss család fuss   buchingerék   mcgregor   geoblockedKapcsolódó anyagok
Nem adták magukat könnyen a csapatok, a luxust jelképező kulcsért tovább folyt a küzdelem. tovább
Elkezdődött a második hét, melyben még több izgalom vár mindenkit. A családok rengeteg sérülést szereztek eddig, de nem áll meg a harc és... tovább
A Lőczi család szerezte meg magának újra egy hétre a luxus lakókocsit, amelyhez egy fantasztikus medence is járt.  tovább
Megkezdődött a kulcsért folyó harc, a csapatok pedig apait-anyait beleadtak azért, hogy ők szerezhessék meg a minden kényelemmel ellátott lakókocsi... tovább
Megkezdődött a Fuss család, fuss! második hete, a családok pedig ezen a napon a kulcsért harcolnak, amely a luxus lakókocsiba engedi be a nap nyertes... tovább
A rengeteg futam és küzdelmek próbára tették a Fuss család, fuss! versenyzőjét, aki szemmel láthatóan rengeteg sebesülést hordoz a testén. tovább
Bár Lőcziék nyerték meg a medencét, ez Lipők apuka kedvét egyáltalán nem szegte. Sőt! Csinált magának egy saját medencét, amely elmondása... tovább
Bencsik apuka a gyermekek szeme láttára flörtölt Kamillával. Vigyázat, pikáns mondatok következnek!  tovább
Nem sokáig szomorkodott a Lipők család, ugyanis a családfő gyorsan feltalálta magát, és elintézte, hogy mindenkinek legyen egy közös medencéje. tovább
A Lőczi család győzedelmeskedett a luxus lakókocsiért folyt küzdelemben, és a hatalmas győzelmet egy napvégi medencepartival nyugtáztak. tovább
© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS