Videók ADÁSOK MI VAAAN?!
Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-KVÍZ I. évad
Összes videó Extra videók Kimaradt jelenetek Adások Mi vaaan?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-kvíz I. évad

MI vaaan?: A mai naptól még Gandhi is kiborulna


Rákanyarodtunk a negyedik játékhétre, az új etap is közös eligazítással kezdődik. Gáspárék a legutóbbi hajszán elvileg kiestek, de gyakorlatilag a Liu-tesók önként hazamentek helyettük, szóval Zsolti most még inkább meg akarja mutatni, hogy itt a helyük.

A többieken lenémítva felejtették magukat, Nóri fel is kérdezi Grétit, mitől ilyen szótlan:

„Nem állok bele, mert a hülye legyőz a rutinjával.”

Mindjárt lehet hozni a poroltót, ez is minimum másodfokú beégetés, Zsolti szerint azért nem is olyan hülyék:

„Annyira azért nem vagyunk! Nem most jöttünk le a falvédőről!”

Ábel négy hét után váratlanul önállóan is megszólal, mintha a lehülyézés aktiválta volna benne a fordító funkciót: próbálja meggyőzni Zsoltit, hogy a Gréta valójában nem lehülyézte őket, amikor lehülyézte őket, hanem az a baja, hogy Gáspárék előbb hittek Zsuzsáéknak, mint nekik.
¯_(ツ)_/¯ Oké! Veca is megszakérti az eseményeket:

„Evelin, az a baj, neked egyetlen egy problémád van az egész élettel, hogy szerintem te nem tudod, hogy mi az a barátság.”

„Ez a te szegénységi bizonyítványod.”

Evelin arcára az van írva, hogy nem ma fogja belájkolni a Janicsák Veca FanClubot

evelin_fej.png

Veca szerint Evelin kelti a feszültséget, valahogy így:

Ezzel a koreográfiával mondjuk táncversenyen előbb lehetne elindulni, mint feszültséget kelteni.


Majd egy bibliai idézettel zárja a Gáspár-lány csesztetését:

„Jaj istenem, boldogok a lelki szegények!”

Evelin és Zsolti szeretné szétosztani az érmeket a játékosok között, jóvátételként, amiért mégis megúszták a kiesést, ennek megfelelően nulláról akarják kezdeni. Kandi szerint senkitől nem kell bocsánatot kérniük.
Nóri gyorsan lehűti a kedélyeket, mert tök mindegy, Zsoltiék lemondanak-e a medálokról, amúgy is elvennék tőlük, mivel technikailag „kiestek”.
Krisz azért nem sértődne meg, ha nála landolna az egyik medál, de Pamelának esze ágában sincs elfogadni:

„Nem fogok olyan éremmel szaladgálni, amiért nem dolgoztunk meg!”
Végül a maradék négy pár elvonul privizni, hogy eldöntsék, einstandolják-e a három medált vagy mi legyen.

Mindenki önérzetes, így végül az értékes a medálok mehetnek a szelektívbe:

Már teljesen mindegy, de Zsolti egyébként szívesen Zsuzsáéknak adta volna mind a három medált.

„A szeretet lángjaitól a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia!” – Nóri egy Gandhi-idézettel zárja egymás ekézését, ugyanis a mai küldetés a híres indiai politikus és spirituális gondolkodó, Mahatma Gandhi tanításai körül forog majd. Hát ahhoz, hogy ez a vas elolvadjon, minimum ipari lángszóró kéne.

A párok elindulnak Lonavalába, stoppolás közben menetrend szerint megkezdődik a puffogás.

Zsuzsa az óvodában érzi magát, Kandi is kivan Vecára:

„A Vecának ez a mártíromsága, és ez az én mindent tudok, és mindenki fölött ítélkezem, ez nekem nagyon unszimpatikus.”
Eggyel errébb Zsuzsa is megkapja az ívet Grétáéktól és Vecáétól:

„Milyen szavahihetősége van a Demcsák Zsuzsának? – Nem tudom, de undorító!”
Ha valaki kíváncsi az indiai kocsik dudálás hangjára, akkor itt most repjegy nélkül meghallgathatja a stoppolásban ma különösen balszerencsés Horváth Gréta előadásában:

Nóri már várja a párokat a Duke's Nose nevű sziklán, a küldetésben a játékosoknak a Gandhi által megalkotott hét fogalompárt kell párosítaniuk. Evelinék és Kriszék érnek oda elsőként, a sziklához vezető túraösvény mellett a Gandhi által megfogalmazott, az emberiséget fenyegető hét halálos veszély kezdőszavait is meg kell jegyezniük.

Evelin szerint különösen „megpróbálató” a feladat, Zsoltinak se fekszik a hegymenet.

A jelenleg harmadik helye álló Vecáéknak legjobb lenne, ha mezítláb közlekednének, mert már megint a lábbelikből van a feszkó. Legutóbb Ábelt oltotta szét Veca, amiért pacskerban érkezett a hajszára, most az a baj, hogy Ábel belerúgja a port Veca szandijába:

– Mehetek elöl? Mert így folyamatosan a szandálomba izéled a port!

– De miért szandált veszel föl, miért nem cipőt?

– Cicuka, nagyon kényelmes a szandál, úgyhogy ne kritizálj!"

Egyszerűen nem bír magával ez a srác!
Evelinék érnek először a következő állomáshoz. A megjegyzett kezdőszavak a hozzájuk tartozó sorszám segítségével lehet összekapcsolni a gondolatok hiányzó részeivel, amik a környező sziklák oldalaira vannak felfestve. Ezeket távcsövek segítségével találhatják meg. A befutónál mind a hét emberiséget fenyegető veszélyt fel kell sorolniuk.

Gréta szerint számára jelenleg a legfenyegetőbb veszélyt a szorosan mögötte haladó Zsuzsa jelenti:

„Ha ő beelőz engem, én abban a pillanatban inkább leugrok a hegyről!”
…meg a rettenetes memóriája, amit olyan szemléletesen illusztrál, hogy ezután nehéz lesz nem a vécén trónolva elképzelni őt:

„Bemegyek pisilni a vécére, és nincs vécépapír, és kijövök letolt nadrággal, hogy valamit be kell vinnem, és nem tudom, hogy miért jöttem ki…”


Evelinék érnek először Nórihoz, de feleslegesen, mert a fogalmakhoz tartozó szövegpárokat nem sikerült megjegyezniük, úgyhogy egyelőre érvénytelen a befutás.

Vecáék és Pameláék tanulókörben memorizálnak, egyből fel is mondják Nórinak a helyes párokat.

Pamela és Krisz még az út mellett pihegő Gáspárékat is korrepetálja Gandhiból, de hiába a különóra, mert a közben befutó Grétáék beelőzik őket, így ők a harmadik páros, akik részt vehetnek a játékon.

Az aranyhal memóriájú Gréta el sem hiszi:

A játékról lepattant Gáspáréknak és Zsuzsáéknak végre van idejük szaftosan kibeszélni az ellenfeleket. Zsolti szerint Ábel egy papucs gyerek, és nem azért, mert szereti papucsban szellőztetni a lábát:

„Ha hozzánk így benősülne Ábel, hátrakötnénk a sarkát, és így húzgálnánk őtet madzaggal!”
Közben a másik három páros megküzd az előnyért és a medálért. A játék a helyi malacan harcosok bemutatójával kezdődik, aminek már a látványától is elkezdenek besavasodni a párok karizmai:

„Mindig tudtam, hogy el kellett volna menni rúdtáncra!” – állapítja meg Pamela, egyébként meglepően pontosan megértve a közelgő feladat egyik felét:


A páros egyik tagjának a rúdon kell csimpaszkodnia, miközben a másiknak Gandhi-idézeteket kell kiegészítenie. Ha közben a rúdon lévő játékos lecsúszik, egy perc időbüntetés jár.

A játék addig tart, amíg valakinek először sikerül minden idézet mellé, párt raknia, és az nyer, akinek az ellenőrzés pillanatában a legtöbb helyes párosítása van. A csimpaszkodást Gréta, Krisz és Ábel nyerik meg, a többiek pedig most megismerkedhetnek egy egész lexikonra való spirituális idézettel.

„Le fogsz esni, Ábel!”
– Krisz meg is kezdi a pszichológiai hadviselést, de ő esik le legelőször, egy perc időbüntetés.

Gréta láthatóan úgy kikapcsolta az agyát, pont, mint a memorizálós feladatnál:

Dávid felteszi az utolsó kártyát, ezzel véget ért a játék, jöhet az ellenőrzés.

Pamela alias „Miss Gandhi” három mélyen elgondolkodtató idézetet alkotott:

pamelaidezet01.png

pamelaidezet03.png

pameeela.png

Nóri szerint ezekre simán vallást lehetne alapítani, de sajnos az egy dolog, hogy nyelvtanilag semennyire nem illeszkednek, de a Mester sem így gondolta őket, így sajnos nem jár pont.

Vecáék ügyesebben teljesítettek, de azért ide is becsúszott egy pesszimista mondatalkotás:

vecaidezet01.png

Bár mentségükre szóljon, hogy nyelvtanilag tökéletes volt.

Hiába azonban az eddigi Facebook-borítóképre kívánkozó idézetek, a mezőnyt magasan verik Grétáék, akik ezzel behúzzák a hatodik medáljukat is, ezzel jelenleg az éremtabella csúcsán trónolnak.

Holnap kiderül, tudják-e tartani ezt a pozíciót vagy végre a többiek is hajlandóak lesznek belehúzni.

2019. szeptember 16. 21:19

Címkék: azsia expressz 2   ázsia expressz   andi es zsuzsa   greta es david   veca es abel   evelin es zsolti   pamela es krisztian   hódi pamela   Bereczki Krisztián   demcsák zsuzsa   kandász andrea   Horváth Gréta   Meggyes Dávid   gáspár evelin   gáspár zsolti   Janicsák Veca   Bereczki Krisztián   mi vaaanKapcsolódó anyagok
Nézd meg az Ázsia Expressz 2 győztes párosának Best of videóját! tovább
Gáspár Evelin hálás az Ázsia Expressznek, aminek köszönhetően megváltozott a világról alkotott képe. Szerinte nem az értékes dolgokkal és... tovább
Gréta és Dávid életüknek két nagy pillanatát is az Ázsia Expressz 2-ben élték meg. Az egyik maradandó emlék, amikor Dávid megkérte szerelme... tovább
Zsolti elkezdett angolt tanulni, de más különórákra is jár. Zsuzsa felajánlotta segítségét a korrepetálásban, de félreértések közepette végül... tovább
Grétának és Dávidnak sajnos mindig meggyűlt a bajuk a szállás kereséssel, ezért a páros úgy gondolja, hogy ők voltak az Ázsia Expressz földönfutói. tovább
Evelin szerint Zsolti sokszor csak nehezítette a feladatok teljesítését azzal, hogy nem vette komolyan azokat, fontosabb volt inkább az, hogy másokat... tovább
Gréta mindig szeretteivel együtt nézte vissza a fél évvel korábban felvett Ázsia Expressz 2 adásait, szerinte ennek köszönhető, hogy újra közelebb... tovább
Zsuzsa úgy érzi, hogy az Ázsia Expressz versenyének elején igencsak undok volt Andival és a többi párossal, ezért ódzkodott attól, hogy vissza... tovább
Zsolti ismét megdicsérte Zsuzsa tökéletes alakját, de a csinos híresség tudja, hogy Zsoltinak csak a szája jár, ugyanis soha nem csalná meg feleségét. tovább
Adás előtt: Veca már rögtön a különkiadás elején tisztázta, hogy miért érkezett a forgatásra szerelme, Ábel nélkül. tovább© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS