Videók ADÁSOK MI VAAAN?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-KVÍZ I. évad
Összes videó Extra videók Kimaradt jelenetek Adások Mi vaaan?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-kvíz I. évad

Liu testvérek


liuéék.png

Mi volt a legnagyobb félelmetek a játékkal kapcsolatban?

Félelem nélkül vágunk bele mindenbe, amit az élet elénk hoz. Tavaly Európa-szerte autóztunk a két szezon közötti pihenőidőszakban, de a tengerparton heverészést is imádjuk, ahogy egy őserdő mélyén sem esünk kétségbe. Mindenhol otthon érezzük magunkat, könnyen alkalmazkodunk. Olyan helyekre jutottunk el az Ázsia Expressz második szériájának forgatása közben, ahova egy átlagturista soha. Rögtön elfogott minket a kalandvágy, ami miatt az egészbe belevágtunk. Attól azért kicsit tartottunk, hogy sportszakmai elfoglaltságaink okán nem tudunk majd részt venni a premier előtti sajtóvetítésen. Így is lett. Éppen az olaszországi Courmayeurben folytatjuk a felkészülést az előttünk álló versenyszezonra. A város 1280 méterrel fekszik a tenger szintje felett. Egy közös kalandtúránk alkalmával 3700 méter magasra jutottunk, de így is a csúcs alatt maradtunk úgy egy km-rel. Mindig van még feljebb. Ezt mindannyian tudjuk. Ezzel a gondolattal kelünk és fekszünk. Erőn felül teljesítünk, úgy a jégen, mint a szárazedzéseken. A szezon minden megmérettetése számít, de a januári kontinensviadal lebeg leginkább a szemünk előtt, mert Európa Debrecenben gyorsul.

Mit gondoltok, mi a leggyengébb pontotok?

A család a legérzékenyebb, de egyben a legerősebb pontunk is. Nagyon mások vagyunk, ezért egészítjük ki olyan jól egymást. Ahogy a jin és a jang. Amikor felmegyünk a testvéremmel a pályára, nagyon figyelünk egymásra, mivel az a célunk, hogy mindketten a legjobban teljesítsünk. Még nagyobb koncentrációt igényel egy-egy ilyen futam, és sokkal veszélyesebb is, mintha csak mi magunk számítanánk. Ilyenkor elfelejtenek korizni a többiek. Tudják, hogy egy csapatban vagyunk, de hogy testvérek is, akik önzetlenül segítik egymás sikereit, azzal már nem tudnak mit kezdeni. Teljesen összezavarjuk a mezőnyt, mindenki csak a fejét fogva néz, mint legutóbb az Európa-bajnokságon is. Az Ázsia Expressz forgatásán sem volt ez másként.

Melyik csapattól tartottatok a legjobban?

Mi a jégen sem tartunk más csapatoktól. Beleadunk apait, anyait, aztán győzzön a jobb. Októberig velünk készül Szemjon Jelisztratov, az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója, mert úgy véli, mellettünk és közöttünk tovább fejlődhet. Együtt edzünk a szezonra, miközben rövidesen egymás ellen állunk rajthoz. A világ egyik legjobb csapatának tart minket. Tudja, mennyire fontos nekünk, hogy a debreceni Európa-bajnokságon januárban magyar sikerek szülessenek, és kívánja is, hogy valóra váljanak az álmaink, s taroljunk a hazai Eb-n. Ilyen a jó sport, s ilyen a jó játék is. Egymás ellen versenyzünk, miközben egymásért is szorítunk.

Mi hiányzott a legjobban a játék ideje alatt?

Nem volt hiányérzetünk. Életünkben először jártunk ezeken a helyeken, de mindketten otthonosan mozgunk a keleti környezetben és kultúrában. Ugyanúgy megünnepeljük a karácsonyt, mint a kínai holdújévet. Büszkék vagyunk a kínai felmenőinkre, de Magyarország a hazánk. Itt születtünk, itt jártunk iskolába, itt él a családunk és itt élnek a barátaink. Mindkét kultúrában közös és meghatározó a családszeretet. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy családból ketten is olimpiai bajnokok vagyunk. Ráadásul együtt lettünk azok. Nagyon sokat dolgoztunk ezért egy itthon eddig kevésbé ismert sportágat kipróbálva, felépítve. Együtt. Így természetes, hogy az Ázsia Expresszre is ketten „váltottunk jegyet”. Furcsa, s egyben nagyon jó érzés volt megtapasztalni a vadidegenek segítőkészségét. Azt nem állítjuk, hogy soha semmi gondunk nem akadt, az viszont biztos, hogy kevesebb, mint a többieknek. Játékostársainknak gyakran elfogyott az élelmük, mi viszont annyit kaptunk a helyiektől, hogy volt, ami meg is romlott. A kínai kultúra szerint nevelt minket édesapánk, valahogy úgy, mintha csak vendégek lennénk az otthonunkban. Arra tanított, hogy 18 évesen el kell költöznünk, önállóvá kell válnunk. Édesanyánk érzelmileg mindent beleadott a kötődés kialakításába. Ebben a kettősségben nőttünk fel, s mi mindkettőjüknek hálásak vagyunk. Pont ez a kettősség segít, segített át minket az élet és az Ázsia Expressz minden akadályán.


Miért vállaltátok a műsorban való szereplést / mi volt a legnagyobb motivációtok?

Kiskorunk óta folyamatosan utazunk, s persze nem csak filozófiai értelemben. Egy versenyszezon három földrészen hat világkupából, egy világbajnokságból és egy Európa-bajnokságból áll. Hatalmas öröm számunkra, hogy 2020. január 24. és 26. között utóbbinak a debreceni Főnix Csarnok ad otthont. Óriási élmény lesz hazai közönség előtt versenyezni. Az utazás tehát a lételemünk, ahogy a kihívások is. Mindig újabbakat és újabbakat keresünk. Nyitottak vagyunk, és folyamatosan tágítjuk az érdeklődési körünket. A hétköznapokban is szívesen elegyedünk szóba vadidegen emberekkel. Szeretünk ismerkedni másokkal és a világgal, így nem volt kérdés számunkra, hogy boldogan igent mondunk a műsorkészítők megtisztelő felkérésére. A jégpályán kívüli szerepvállalással az a célunk, hogy a személyünkön keresztül egyre több és több rajongót szerezzünk a korcsolyasport számára, akik aztán a versenyeink közvetítésére is átkapcsolnak, sőt, ki is próbálják a korcsolyázást. Mert ha jön a tél, akkor sapka, sál és gyorskorcsolya!

Címkék: liu shaoang   liu shaolin sándor   Liu testvérek   azsia expressz 2

Liuék túlzó vendégszeretetben részesültek...
Liuékat nem is kicsit lepte meg, amikor a recepciós helyet foglalt szállodai szobájukban.. Hogy hogyan sikerült kikászálódni a nyaralásukat töltő fiúknak a kellemetlen helyzetből, azt a videóból megtudodhatod!
Liu Shaolin Sándor: ˝Legszívesebben feladnám˝
Sanyit teljesen padlóra küldte az, hogy a többiek őket szavazták a Hajszába. Az olimpiai bajnok legszívesebben feladná a játékot. 
Így szabadultak meg minden gátlásaiktól a játékosok
A párosoknak ezúttal minden bátorságukra szükségük volt, ugyanis nem hétköznapi helyzetben kellett helytállniuk: Amíg az egyik játékos a Nórától kapott hajolajjal masszírozta egy járókelő fejét, addig a másiknak szórakoztatnia kellett a "klienst"...
A Liu testvérek nyerték az eddigi legdurvább feladatot
A Liu testvérek a végsőkig kitartottak a nem hétköznapi kihívás teljesítésében, ennek pedig meg lett az eredménye! Az olimpiai bajnok fiúk elnyerték a medált, amely a későbbiekben még nagyon jól jöhet számukra. Ám a jutalmak sora ezzel még nem ért véget: A testvérpár egy fontos előnyben is részesült..
Ezért foglalkoztatja a Liu-testvéreket a házasság kérdése
 A Liu testvérek nem sokat teketóriáztak: fiatal fiúk lévén sofőrjeiket arról kérdezgették, ami minden korukbeli srácot a legjobban érdekli.. A videóból kiderül, mi az, ami igazán leköti a srácok figyelmét!
Ez igen! Liuék nagyon lazán, stílusosan érkeztek be elsőként
A Liu testvérek hozzá vannak szokva az első helyhez, így ez az Ázsia Expressz 2 első kihívásánál sem történhetett másképp: elsőként értek célba, a beérkezés pedig elképesztően stílusosra sikerült!
Liuék némi hátránnyal indulnak, amiről csak ők tehetnek
Nem siették el az olimpiai bajnok fiúk a reggeli készülődést: sportemberek lévén, pontosan tudják, hogy a reggeli fontos része a napnak. Arról viszont kissé elfelejtkeztek, hogy a verseny már az ébresztéssel elkezdődött..Vajon az egész játék alatt ilyen lazán fogják kezelni a fiúk a kiélezett helyzeteket?
Liu-testvérek:˝Lehet, hogy Srí Lankán lesz az első konfliktusunk˝
Ádó és Sanyi magabiztosan indulnak neki az Ázsia Expressz 2 kihívásának: kétségtelen, hogy a testvérpár nagy előnye, hogy összeszokott csapatot alkotnak, dinamikusak, ismerik egymás gondolatait. De vajon a megváltozott körülmények közt is fent tudják tartani a tőlük megszokott laza hangulatot?
Liu Shaolin Sándor ezeket a kulisszatitkokat árulta el Orbán Viktornak az Ázsia Expresszről
Orbán Viktor nemrég közösségi oldalain osztotta meg pekingi találkozóját Liu Shaolin Sándorral. Az olimpikon lelkesen mesélt az Ázsia Expresszről, és több kulisszatitokba is beavatta a kormányfőt. 
A Liu-testvérek a gyomrukat készítik fel az ázsiai kalandra
Ádó és Sanyi összeszokott páros, akik a jégen már bizonyítottak, most azonban egy újabb kihívást vállaltak be együtt. Nézd meg, hogyan készülnek a testvérek a nagy utazásra! © TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS