Videók ADÁSOK MI VAAAN?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-KVÍZ I. évad
Összes videó Extra videók Kimaradt jelenetek Adások Mi vaaan?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-kvíz I. évad

Mi vaaan?!: A csoportos hányásnál ma csak kvízkérdések lesznek pusztítóbbak


Hmm, szaftos lárvák, ínycsiklandó csótányok…” – erősen indul a mai adás, Nóri leugrott shopizni a helyi piacra, a mai gourmet feladatban ugyanis a játékosoknak férgeket kell enniük. A tízmilliós fődíjhoz vezető út mai szakasza bizony hányással lesz kikövezve.

Aki ettől nem kívánta meg az aszalt lárva ízét, annak nincs is ízlése.

Legutóbb Vecáék már begyűjtötték a második aranyelefántjukat is, ezzel már megvan a tuti kétmillió forint, akárhanyadik helyen is végeznek. Ábel szerint a sikerük oka még egy zacskós leves receptjénél is egyszerűbb:

„Összeszedtük magunkat játék előtt, átbeszéltük a taktikát, kicsit kiürítettük az agyunkat és elhatároztuk, hogy 100%-osan fogunk küzdeni.”

A medálos témát gyorsan elengedték, de hát egymillió forint azért mégiscsak megér némi izzadást, érthető a hirtelen jött buzgalom.

Még egy aranyelefántot lehet még megszerezni a döntőig, arra a terveik szerint Dávidék és Zsuzsáék is keményen rá fogják vetni magukat. Zsuzsáék annyira megfáradtak, hogy már a téridő kontinuum is megbomlott náluk:

„Nagyon sok hetet végig csináltunk minden nap…”

Jöhet a következő feladat, ideje megpörgetni a szerencsekereket, amin a Nóri által kiválogatott hánytatós nasik vannak:

szerencsekerek.png

Mindenkinek fejenként háromszor pörget, és amit kipörget, azt mind meg kell ennie. Nóri biztatja a párokat, ezeket itt úgy falják a helyiek, mint mi otthon a szotyolát.

vecafej.png

Ábel a szaftos kabócát pörgeti ki, rá is kap az ízére:
„Tényleg, mint a diákcsemege!”
Zsuzsa szárnyas hangyát falatozhat.

Veca azért visszanyel egy kis hányást, de tartja magát. Kandi majdnem kipörgeti a csokitortaszeletet, de helyette a mutató átbillen a jóval fehérjedúsabb svábbogárra, úgyhogy kénytelen azt ropogtatni.

„Ugyanazt a hangot hallottam, mint amikor gyerekkoromban a krumpliföldön a nagymamánál jártam, és akkor ilyen krumplibogarak pattogtak a lábam alatt.”

Zsuzsa kommentje sem segít elviselni a foga közé ragadt ízelt lábakat: „Hazamész, és csókolózni fogsz a Ferivel!”

Veca a szárnyashangya után egy diszkrét hányással könnyít magán.

Gréta azt a módszert alkalmazza, amit valószínűleg akkor is bevet, mikor fogyókúrás kajával sanyargatja magát:

Extra sok víz fogy játék közben. Végső menedékként Gréta is inkább a meghánytatja magát, utána nekifutásból veti rá magát a maréknyi ízeltlábúra, ami még a tálon várakozik.

Vecát úgy tűnik, inspirálta a látvány:

Gréta harci hörgésétől visszhangzik az apró falu. Dávid melle azért dagad az okádó menyasszonyát elnézve:

„És én ezt a nőt akarom elvenni feleségül.”


Gréta szerint ezeket a jószágokat a nagypapával irtották Kácson, nem pedig megették uzsonnára, inkább tovább szuggerálja magát. Dávid már mintha találkozott volna ezzel a mondattal:

„Lenyelem, lenyelem! – Ezt máskor is mondtad!”

Gréta öklendezése meghozz gyümölcsét, a páros legelőször indulhat el. Zsuzsának most határozottan jobb,
hogy nem kell Gréta okádását hallgatnia, de az sem segít, hogy a mellettük legelésző tyúkok buzgón eszegetik fel az ott árválkodó hányásfoltot.

A mai befutó egyébként Wat Donchai-ban van, előtte az úti cél Tha Ton, viszont, ha útközben észreveszik az Ázsia Expresszes táblát, meg kell állniuk, mert fontos infók várnak rájuk.

Zsuzsáék is végeznek, már csak Veca van hátra. Az utolsót lepasszolja, inkább bevállalják a 10 perc időbüntetést: úgy van vele, hogy amúgy is harmadikok, szóval tökmindegy, ezért már felesleges még egyet okádnia.

Dávidék észreveszik a táblát, amin a helyi 12 népcsoport nevei láthatóak, a jellegzetes népviseletükkel együtt. Gréta arra tippel, hogy ezeket kell memorizálniuk, aminek nem örül annyira:

„Egy ilyen evős feladat után az én koncentrációm gyakorlatilag nulla.”

Mondjuk eddig evős feladat sem kellett neki ehhez a szinthez.

Közben Vecáék is megindulnak, úgy tűnik, Ábelt felpörgette a fehérjebevitel:

„Mi van Dzsöbi, begyújtsam a rakétákat? – Hát igen, mert én rakétába fogok hányni valszeg még…”

Kandiék azt hiszik, sight seeing buszra ültek, úgyhogy a tájban gyönyörködnek, így könnyen lemaradhatnak a tábláról.

Vecáék viszont kiszúrták a táblát, indulhat a magolás, elfelezik a feladatot. Dávidék meg is érkeznek a népviseletes küldetéshez, ahol a helyi törzsek tagjai már csinibe vágva várják őket:

„Uhh, ott vannak azok, amiket nem fogok felismerni.”


A feladat az, amire tippeltek: az asztalon lévő törzsi neveket össze kell kapcsolniuk az ott ácsorgó törzsi tagokkal, és a kezükbe adniuk a megfelelő táblát, amin a név szerepel. Ha elcseszik, kapnak tőle cserébe egy borítékot, amiben egy a helyi szokásokhoz kapcsolódó feladatot találnak. Ha ezt teljesítik, csak utána folytathatják a törzsi nevek párosítását. Cél, hogy minden törzsi nevet beazonosítsanak.

Grétát egyelőre nem hátráltatja aranyhal-memóriája, jól kezdenek, Dávid örül is:

„Very nice emlékezőtehetség!”

Azonban jön az első rontás és a büntetőfeladat: öt perc alatt kell bambusznádból nyílvesszőt készíteniük. Gréta egyből beveti a girlpowert a faragásba, de Dávidnak át kell vennie:

„Ja, hogy ez egy kés!”

Eközben Kandi azon kesereg, milyen kár, hogy nem tudnak képeket lőni a szép tájról fényképezőgép nélkül. Még szerencse, hogy van velük egy kisebb stáb, aki videóz...

Dávid közben megfaragta a nyilat, de újra lyukra futnak, ezért törzsi púdert kell keverniük, és felkenni egymásra. Végül sikerül a párosítás, Gréta búcsúzóul meg is dicséri a szép népviseleteket:

„Everybody very the dress!”

Zsuzsáék befutnak épp, amikor Grétáék tipliznek, kár, hogy ők nem álltak meg megnézni a táblát. Grétáék azzal a lendülettel le is csapnak Zsuzsáék üresen maradt stoppolt kocsijára, és repesztenek tovább.

Ahogy azt várni lehetett, Zsuzsáék zavarban vannak, mint Ádám anyák napján, lövésük sincs:

„Hát mi a hegyeket néztük, bébi.”

Közben Vecáék is elkezdik a feladatot, ráadásul elsőre sikerül hibátlanul párosítaniuk a neveket a helyiekkel, már mennek is tovább.

Nóri már várja a párokat a befutónál, ahol az utolsó aranyelefántért feszülhetnek egymásnak a játékosok.

Grétáék érnek be először, Dávid szerint végre visszataláltak a flow-hoz:

„Most megpróbálunk visszatalálni az első ötheti önmagunkhoz.”

Hát, úgy tűnik, most sikerült. Másodikok Vecáék, utolsó helyen pedig Zsuzsáék.

Mielőtt azonban megküzdenének az utolsó aranyelefántért, a helyiek segítségével elmerülnek a számszeríjászat rejtelmeiben. Nagyban megy a gyakorlás, úgy tűnik Vecáék között megint zavar van az Erőben, Ábelnek már megint rekordidő alatt sikerült begurítani Vecát:

„Jó, jó, ne izélgessél, könyörgöm!”

Jöhet az éles bevetés az aranyelefántokért! A játékban az idei Ázsia Expresszben elindult hét páros fotóira kell célozniuk lövésnél, de előre meg kell mondaniuk, melyiket vették célba, saját magukra nem lőhetnek. Ha betalálnak, egy kvízkérdés a jutalom, amit közösen kell megválaszolniuk. Azt eldönthetik, hogy az eltalált páros melyik tagjáról szóljon a feladvány. A helyes válaszért jár a pont. Addig tart a játék, amíg el nem fogynak a kérdések, és ki nem derül egyértelmen, ki szerezte a legtöbb pontot. Abban a sorrendben kezdenek, ahogy ide érkeztek, így elsőnek Grétáék próbálkozhatnak. Mivel ők értek be elsőnek, könnyítésként már van is két pontjuk, Vecáéknak pedig egy.

Dávid Ábelt képét célozza be, mert a Barissza Tesvériség tagjairól tudnak a legtöbbet:

„Én a kis barátomra fogok, akkora mellkasa van azon a képen, hogy talán eltalálom!”


Dávid betalál, Vecáról kérnek kérdést, Ábel szerint azért, mert „ő a celeb”.

vecakviz.png

Gréta egyből lebukik, hogy keményebb Janicsák Veca-rajongó, mint a Több, mint testőr őrült fickója, nem csoda, hogy egyből öribarik lettek Vecával. Naná, hogy eltalálja, hogy a D válasz a helyes. Veca már talán nem is emlékszik erre a szakmai elismerésre:

„Nagyon büszke vagyok Grétire, hogy emlékezett, erre a méltán emlékezetes díjra…”

Ábel cserébe Dávidékra lő: „A pocok fejedet megpróbálom kilőni.”

A találat után Grétáról kérnek kérdést:

gretakviz.png

Veca sajnos nem láthatta, ahogy Dávid elássa Gréta kakaját Srí Lanka áldott földjébe, úgyhogy a kakis lehetőséget hamar dobja is. Zsuzsa és a varánusz között hezitál:

„Ez a kettő majdnem, hogy egy szinten van.”

„Mindjárt beleállítom a fejembe ezt a karót…”
– Nóri közben kitartóan vár a végső válaszra. Rossz viszony ide vagy oda, sajnos nem Zsuzsa a helyes válasz. De azért Zsuzsa örül, hogy sikerült felküzdenie magát egy ilyen illusztris listára.

Zsuzsa Gáspárékat célozza be, a találatért cserébe Evelinről kérnek kérdést:

evelinkviz.png

Hát erre sokáig lehet hunyorogni, Zsuzsát is két vállra fekteti a feladvány:

„Láttam pár részt, mikor bekapcsolva maradt a televízió…”
– Zsuzsának sincs tévéje, de akkor is csak természetfilmeket néz rajta.

Megy a matek, Virág kiskori cumizási szokásaiból próbálják meg levezetni Evelin akkori korát. Zsuzsa szerint am túl sokáig cumizott:

„Van egy időszak, amit ki kell hagyni, és utána lehet megint… cumizni.”

Grétának utólag sikerül felfűznie a logikai lánc szemeit:

Na, ezután merje valaki azt mondani, hogy a tévéműsorokból semmit sem lehet tanulni!

Gréta jön, Pameláékra lő, és talál. Pameláról kérnek kérdést:

A matekversenyes győzelmet Dávid kapából kizárná. Nóri nem érti, hogy a kolbászevő közönségdíjat miért nem fontolják meg, talán „Nem áll jól Pami szájában a kolbász?!”

Végül sikeresen eltalálják, hogy Pamela Gyömrői Tófürdő szépe volt.

Veca ismét Dávidékat célozza be, de nem talál be. Zsuzsa jön a helyére, megint Szoszimóékra lő és talál. A kérdés stílszerűen Zsoltiról szól:

zsoltikviz.png

Zsuzsa a C-re tippel, azt viszont Kandi kizárná, mivel olyan nem fordulhat elő, hogy Zsolti magán kívül másról beszéljen. Végül rosszul tippelnek.

Dávidék bezzeg megválaszolják a kérdést, persze, hogy a C lett volna a jó.

Ábelékra visszapattan a Gréta legnagyobb félelméről szóló kérdés.

Ábel úgy tűnik, tanult a múlt hibáiból, és bemondja a tökéletes választ:

„Szerintem a kaksi lesz.”

Kandi teljesen megérti Gréta passióját, neki is ez a fő problémája. Már jó pár napja.

Kandi lő, méghozzá a Liu-tesókra, Sanyiról kérnek kérdést.

sanykviz02.png

Kandi szívesen látna fehérneműs képeket Sanyiról, szóval úgy dönt, valószínűleg ezen az új területen próbálta ki magát idén az olimpikon. Közben azt is megtudjuk, hogy a párját nem zavarja, ha olimpikonok hosszú, izmos lábait nézegeti:

„Nekem korlátlan elhajlásiengedélyem van.” – Grétát máig sokkolja a szürreális vallomás, Kandi válasza viszont helyes, ezzel felzárkóznak

Veca ás Ábel mellé.

Grétáéknak öt pontjuk van, a többieknek pedig kettő-kettő.

Dávid a változatosság kedvéért ezúttal Ádóra megy.

Fásy Ádámot Dávid kapásból kizárná, őt szerinte senki nem szereti, Grétát kicsit szíven üti a kijelentés, ők otthon nézni is szokták! A kínai uralkodót jelölik meg, ami a helyes a válasz, meg is van a hatodik pont.

Ábel Veca kérésére Zsófit célozza be, mert Veca állítólag sokat beszélgetett vele, nem lesz gond a kérdés. Ha valaki esetleg már nem tudná, kiről van szó, Nóri készségesen segít:

„Zsófi a lány, tudjátok, aki először elment innen…”

zsofikviz.png

„A Zsófi maga egy pitbull.” – elmélkedik Veca, úgyhogy ezt a választ jelöli meg. De sajna nem ez a jó.

Zsuzsa jön, Vecára céloz.

vecakviz02.png

Bár egyikük sem látta a klipet, De Kandi ügyesen betippelni a négyet, így nem buknak le a kultúrálatlanságukkal. Szép mentés!

Grétáé ezúttal a Krisz-Kornél duóra lőnek. Kriszről kérnek kérdést.

Dávid logikailag próbálja felfejteni a kérdést:

„Az urakról ugye tudni kell, hogy a testükből élnek…” – a D-t éppen ezért kizárja, úgyhogy a B-t jelölik. Dávid hirtelen rájön, hogy most több múlik a helyes válaszon, mint elsőre gondolta:

„Nagyon remélem, mert egyszer kölcsönkérte a szőrnyírómat.”

Grétáékkal maradat lehetne fogatni a ténytől, hogy Krisztián odalent nem szőrtelenít, hiszen jár az újabb pont.

Kandiéké a következő kör, de sajnos mellé lőnek.

Grétáéknak jelenleg hét pontjuk van, Zsuzsáéknak három,
Vecáéknak pedig kettő – amiből mindössze egyet sikerült a játékban megszerezni, hiszen a másikat kapták, teszi hozzá kedvesen Nóri.

Szóval, ha a következő kérdést Grétáék megválaszolják, övék az aranyelefánt, mert a többiek már biztos nem fogják tudni behozni az előnyt.

Dávid Zsófira lő, őrület, hogy lehet, az első kieső fogja eldönteni a harmadik millió sorsát!

Ha valami, akkor ez igazán mellbevágó:

Náluk landol Vecáék elhibázott kutyás kérdése. Dávid leszögezi, hogy egy büdös szót sem beszélt Zsófival, szóval itt Grétának kell okosnak lennie:

„Huszár Zsófi kutyáján múlik az egymillió forint!” – állapítja meg Nóri az ironikus tényt.

Gréta a francia bulldogra voksol. És a válasz hibátlan!

Jár az elefánt és persze mellé az egymillió forint.

Nagy az öröm, Gréta végre kezdheti berendezni a konyhát, Dávid szerint ezt a napot végre fullosan kiélvezte:

„Ezzel az elefánttal visszatértünk egy olyan ösvényre, amit öt héten át kőkeményen taposunk.”

Az aranyelefántok ezzel sajnos elfogytak, viszont holnap kiderül, melyik páros lesz az, aki nem küzdhet meg a tízmillió forintért, úgyhogy nem lesz unalmas az utolsó előtti nap sem.

Korhatár: 12 év

2019. október 2. 21:10Kapcsolódó anyagok
Nézd meg az Ázsia Expressz 2 győztes párosának Best of videóját! tovább
Gáspár Evelin hálás az Ázsia Expressznek, aminek köszönhetően megváltozott a világról alkotott képe. Szerinte nem az értékes dolgokkal és... tovább
Gréta és Dávid életüknek két nagy pillanatát is az Ázsia Expressz 2-ben élték meg. Az egyik maradandó emlék, amikor Dávid megkérte szerelme... tovább
Zsolti elkezdett angolt tanulni, de más különórákra is jár. Zsuzsa felajánlotta segítségét a korrepetálásban, de félreértések közepette végül... tovább
Grétának és Dávidnak sajnos mindig meggyűlt a bajuk a szállás kereséssel, ezért a páros úgy gondolja, hogy ők voltak az Ázsia Expressz földönfutói. tovább
Evelin szerint Zsolti sokszor csak nehezítette a feladatok teljesítését azzal, hogy nem vette komolyan azokat, fontosabb volt inkább az, hogy másokat... tovább
Gréta mindig szeretteivel együtt nézte vissza a fél évvel korábban felvett Ázsia Expressz 2 adásait, szerinte ennek köszönhető, hogy újra közelebb... tovább
Zsuzsa úgy érzi, hogy az Ázsia Expressz versenyének elején igencsak undok volt Andival és a többi párossal, ezért ódzkodott attól, hogy vissza... tovább
Zsolti ismét megdicsérte Zsuzsa tökéletes alakját, de a csinos híresség tudja, hogy Zsoltinak csak a szája jár, ugyanis soha nem csalná meg feleségét. tovább
Adás előtt: Veca már rögtön a különkiadás elején tisztázta, hogy miért érkezett a forgatásra szerelme, Ábel nélkül. tovább© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS