Videók ADÁSOK MI VAAAN?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-KVÍZ I. évad
Összes videó Extra videók Kimaradt jelenetek Adások Mi vaaan?! Hírek Versenyzők Nánázsia Extra SMS-kvíz I. évad

Mi vaaan?!: Ennek nem fognak örülni a helyiek


Megvirradt a kényelmes, hotelben töltött éjszaka után, úgyhogy hamarosan kiderül, Zsuzsáék és Kriszék mellett melyik párosnak lesz még ma különösen izzasztó napja.

Ideje kiosztani a hajszára szóló jegyeket! Minden párosnak meg kell neveznie azt a két embert, akiket szívesen küldenének a hajszára – kivéve persze a már amúgy is veszélyzónában senyvedő két párt, és a védett Grétát és Dávidot.

Evelin is Zsolti összesen három jegyet kap Grétáéktól, Zsuzsáéktól és Pameláéktól, akik viszont összesen négyet zsebelnek be Kriszéktől, a Liu-tesóktól, Evelinéktől és Vecáéktól.

Pamela a rossz hír után úgy próbálja meg felszívni magát, hogy az otthoniakra gondol, de mikor a kislányára gondol, egyből eltörik a mécses:

Nem sok idő van pityeregni, ugyanis a pároknak minél hamarabb meg kell találniuk az Arthur's Seat nevű kilátót, GPS-nek pedig szokás szerint csak a helyieket használhatják.

A szekrénytestű Krisznek és Kornélnak a newtoni fizikát meghazudtolva sikerül bepréselniük magukat a táskákkal együtt egy tuktuk hátsó ülésére:

A nagy sietségben Pamela Zsófi koponyáján végez töréstesztet, szerencsére jó eredménnyel:

„Hát fejbe vágtam az agyát picit."
- foglalja össze Pamela a lényeget.

De megérte a rohamtempó, ugyanis a csajok érnek oda legelőször, innen pedig Kandy fűszerpiacára kell venniük az irányt.

Eközben a tuktuk hátsó ülésén nyomorgó Kornélt teljesen elkapta a gépszíj, még az se zavarná, ha véletlen beborulnának:

„Nagyon beszorult valami, nem jön ki!”
- Hálistennek Pamela nem úgy járt, mint Gréta nemrég a reggeli vécézéssel, de azért a megfeszített sprintelés az ő tüdejét is alaposan megviseli.

A piacon kiderül az újabb feladat: meg kell tanulniuk beazonosítani Srí Lanka nevezetes fűszereit és azok szingaléz neveit.

De ez nem minden, mert a pár egyik tagjának addig kell szagolgatnia tíz különböző helyi fűszert, amíg csukott szemmel is fel nem ismeri azokat, a társának eközben memorizálnia kell azok szingaléz nevét. Végül következik a fűszerismereti vizsga.

Pameláék higgadtságra játszanak, de már a feladat megbeszélésnél összepattannak Zsófival.
Kandi taktikusan a tízből csak az öt legrövidebb nevű fűszert magolja be, hiszen az állatos feladatnál is elég volt ennyi.

A vizsgán a páros szagló tagjának szemét bekötik, és vakon kell felismernie a fűszert szaglás után, majd megmondani a társának magyarul, aki ha szerencséjük van, te tudja fordítani szingalézre.

Kandi jól taktikázott, mert a helyes teljesítéshez valóban elég öt fűszert eltrafálniuk. Viszont, ha bármelyiket elbukják, legalább öt percre vissza kell menniük a fűszerárushoz gyakorolni, mire újra próbálkozhatnak.

A koncetrálás megteszi a hatását, a Kornél és Krisz csont nélkül levizsgáznak fűszerekből, indulhatnak is stoppolni, hogy az Ázsia Expressz leggyakoribb szavát gyakorolják a helyieken:

Zsuzsa és Kandi is megpróbálkoznak a szaglóteszttel, de elsőre egyes alára vizsgáznak.

Hát igen. Kandinak nem jut eszébe az első fűszer szingaléz neve, rögtön mehetnek vissza gyakorolni.

„Azt hittem, vadászkutya szaglásom van a szülés óta."
- elmélkedik Pamela, az éles bevetés viszont rácáfol erre, ők is megbuknak többedjére is.

Kandi második próbálkozásra megtáltosodik, és hibátlanul elmondja az öt fűszer nevet, jár Zsuzsától a nagyölelés. Ha így folytatja, itthon simán le is teheti majd a szingaléz középfokot.

A sikeres vizsgázóknak a Pilimatawara Road a következő állomás, ahová Kriszék érkeznek meg először.

Ebben a küldetésben a házasságkötés Srí Lanka-i tradícióival kell megismerkedniük. Miután eldöntötték, melyikük lesz a menyasszony és melyikük a vőlegény, fel kell öltözniük tradicionális ünnepi díszruhába. Az outfitben végül a helyi szabó előtt kell levizsgázniuk.

Készülődés közben Kriszből burritót hajtogatnak:

A még mindig a piacon dekkoló Pameláékon megesik az egyik fűszerboltos szíve, és korrepetálja őket helyi szagokból. De Zsófi memóriájának ez is kevés. Pamela elégedetlen a feladattal, szerinte nem fair, hogy ha az elsőt elrontják, nem lehet tovább találgatni.
Végül nagy nehezen nekik is sikerül teljesíteni a feladatot, irány előre!

Kandi komoly terepmunkát folytat, mielőtt elvonulnak öltözni, hogy a vőlegény ruhájának minden részletét alaposan megvizsgálhassa:

A srácok is pipálhatják az öltözős feladatot, viszont a hajsza további részét az utasítás szerint ebben a ruhában kell folytatniuk. Következő állomás a helyi tó, az esküvői fotózkodás helyszíne.

Itt azonban nem várt nehézségbe ütköznek: a helyi hatóságok rövidre zárják a tradicionális ruhában való járkálást, úgyhogy le kell vetkőzniük, mindhárom páros új feladatot kap, könnyítésként pedig sima utcai ruhában folytathatják.

Az új küldetés, hogy a Nóritól kapott butatelefonnal mindhárom menyasszony és vőlegény lőjön egy-egy szelfit úgy, hogy a képen hét másik helyi férfi és nő is velük együtt pózol.

Krisztiánék első nap nagyon befürödtek a feszítős szelfizéssel, de most sikerül szépíteniük, és elsőre végeznek a feladattal, leghamarabb ők érnek a befutóhoz.

A hajrában Zsuzsa és Pamela egymástól pár méterre hiénázzák össze a helyi nőket a fotózkodáshoz.
Kriszék gólöröme viszont nem tart sokáig, ugyanis Nóri felteszi nekik a 10 millió forintos kérdést: történt-e valami olyan menet közben, amivel megszegtél a játékszabályzatot?

A srácok meggyónják, hogy bizony kétszer is stoppoltak tuktukot, de legalább nem fizettek érte.
A büntetés kukoricán térdeplés helyett sokkal súlyosabb, a fiúk a kétszeres szabályszegés miatt kétszer 10 perces időhátrányt kapnak. Ennek értelmében, ha valamelyik csajpáros a 20 perc letelte előtt fut be, Kriszék automatikusan bebukták az aranyérmet – ami pár perc múlva meg is történik, amikor Zsuzsa és Kandi és felsprintelnek.

Pamelának és Zsófinak 3 perce van befutni, hogy kiejtsék Kriszéket, de sajnos túl későn érkeznek, így a srácok megmenekülnek, Pameláéknak viszont menniük kell haza.

Pamela azért büszke magára, hogy ezt végig csinálta, de persze dühös, mert esze ágában sem volt elsőnek hazamenni.

A többi hat párosnak folytatódik küzdelem.

… de csak egy kis kényszerpihenő után.

Nóri blogban jelenti be a breaking news-t:

A Srí Lanka-i hatóságok bevonták a stáb forgatási engedélyét a beöltözős incidens miatt, úgyhogy az Ázsia Expressz Indiában folytatódik.

Ott találkozunk!

Lemaradtál a teljes adásról? Kattints, és nézd meg az ötödik részt!

Korhatár: 12 év

2019. augusztus 30. 20:52

Címkék: azsia expressz 2   ázsia expressz   andi es zsuzsi   andi es zsuzsa   pamela es zsofi   krisztian es kornel   evelin es zsolti   veca es abel   Liu testvérek   greta es davidKapcsolódó anyagok
Nézd meg az Ázsia Expressz 2 győztes párosának Best of videóját! tovább
Gáspár Evelin hálás az Ázsia Expressznek, aminek köszönhetően megváltozott a világról alkotott képe. Szerinte nem az értékes dolgokkal és... tovább
Gréta és Dávid életüknek két nagy pillanatát is az Ázsia Expressz 2-ben élték meg. Az egyik maradandó emlék, amikor Dávid megkérte szerelme... tovább
Zsolti elkezdett angolt tanulni, de más különórákra is jár. Zsuzsa felajánlotta segítségét a korrepetálásban, de félreértések közepette végül... tovább
Grétának és Dávidnak sajnos mindig meggyűlt a bajuk a szállás kereséssel, ezért a páros úgy gondolja, hogy ők voltak az Ázsia Expressz földönfutói. tovább
Evelin szerint Zsolti sokszor csak nehezítette a feladatok teljesítését azzal, hogy nem vette komolyan azokat, fontosabb volt inkább az, hogy másokat... tovább
Gréta mindig szeretteivel együtt nézte vissza a fél évvel korábban felvett Ázsia Expressz 2 adásait, szerinte ennek köszönhető, hogy újra közelebb... tovább
Zsuzsa úgy érzi, hogy az Ázsia Expressz versenyének elején igencsak undok volt Andival és a többi párossal, ezért ódzkodott attól, hogy vissza... tovább
Zsolti ismét megdicsérte Zsuzsa tökéletes alakját, de a csinos híresség tudja, hogy Zsoltinak csak a szája jár, ugyanis soha nem csalná meg feleségét. tovább
Adás előtt: Veca már rögtön a különkiadás elején tisztázta, hogy miért érkezett a forgatásra szerelme, Ábel nélkül. tovább© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS