A Szupercsapat fantasztikus négyese
A Szupercsapat fantasztikus négyese

A Szupercsapat című film az 1983-ban induló amerikai akciósorozatnak a moziváltozata, melynek az ötlete már a kilencvenes években megszületett.

Az alaptörténet szerint az egyik legjobb katonai különleges egységet megvádolják egy olyan bűntettel, amelyet el sem követtek. A csapat hátat fordít a seregnek, és a saját maguk útjára tér. Fő szakterületük az ártatlanok védelme, a robbantás, különféle fegyverek kezelése és a bűnözők móresre tanítása. Mindeközben a katonai rendőrség egyik nyomozója, illetve a CIA ügynöke is folyton a nyomukban van.

A mozifilmben Hannibal Smith karakterét Liam Neeson játssza, de Bruce Willis is esélyes volt a szerepre. Rosszfiút Quinton Jackson alakítja, Murdock szerepébe Sharlto Copley bújt, Szépfiút pedig Bradley Cooper formálja meg. A sorozat főszereplőit a film készítői szerették volna rávenni, hogy egy-egy jelenet erejéig vegyenek részt a produkcióban, azonban az eredeti szereplők közül csak ketten vállalták a felkérést. Szépfiút alakító Dirk Benedict később azt mondta, megbánta a kameo-szerepet, hiszen mindössze három másodperc erejéig volt látható a vásznon. A színész úgy nyilatkozott a jelenettel kapcsolatban, hogy ˝ha éppen pislogsz, nem is veszel észre˝.

FORRÁS: imdb.com

Copley elárulta, hogy kiskorában édesanyja eltiltotta őt a sorozattól, mert túlságosan erőszakosnak gondolta. Emiatt kicsit visszavágásként, a színész amint megkapta a szerepet, édesanyjának újságolta el először a hírt. Bradley Cooper a film forgatása során nagyon jól megtanult bánni a fegyverekkel, mindezt odáig fejlesztette, hogy négy másodperc alatt képes volt megtölteni puskáját.

Egy furfangos érdekességet is elrejtettek a készítők a német őrültek házában játszódó jelenetben. A betegek egy olyan filmet néznek, amelynek a zenéje egy az egyben megegyezik a Szupercsapat sorozat főcímzenéjével. A film stáblistáján három név jelenik meg (Reginald Barclay, Thomas Banacek és G.F. Starbuck), melyeknek mind van valamilyen kötődése a sorozat főszereplőihez. Az eredeti Murdockot megtestesítő Dwight Schultz több Star Trek sorozatban is egy Barclay nevű szereplőt alakított. Hannibalt játszó George Peppard egyik filmjében egy Thomas Banacek nevű nyomozó szerepébe bújt. A harmadik név pedig Dirk Benedicthez köthető, aki egy korábbi sorozatban Starbuck hadnagy néven jelent meg.

FORRÁS: imdb.com

 A kiemelt kép forrása: imdb.com


2016. július 12. 12:57

Címkék:
akciófilm Bradley Cooper film Jessica Biel Liam Neeson Quinton Jackson Sharlto Copley
Kapcsolódó


A hetvenéves Stallone a mai napig...
Amit Schwarzenegger és Stallone visszadobott,...
Mark Wahlberg: zűrös fiatalkor után sikeres...
Öt világhírű film, amit Magyarországon...


© 2020 TV2 Zrt. Impresszum Adatkezelési szabályzat felhasználói szabályzat Kereskedelmi információk

POWERED BY NEOPORT CORE CMS