Charlize Theron: tragikus gyerekkortól az Oscar-díjig
Charlize Theron: tragikus gyerekkortól az Oscar-díjig

A Hófehér és a vadász című film sztárja, Charlize Theron látta apja halálát, tizenévesen elköltözött egy másik kontinensre szülővárosából, majd modellként kezdte karrierjét.

Charlize Theron a Hófehér és a vadász című filmben a gonosz Ravenna királynő szerepébe bújik. A kalandfilm a Grimm testvérek által írt Hófehérke és a hét törpe mesén alapszik. A gonosz mostoha célja, hogy elpusztítsa Hófehért, akinek a megölésére a vadászt küldi. Azonban a vadász Hófehér védelmezőjévé válik, és megtanítja őt harcolni is. A vadásszal és a törpék segítségével Hófehér kemény ellenfélnek bizonyul. Érdekesség, hogy hét helyett nyolc törpe szerepel a filmben, és Theron szerepéért olyan nagy színésznők is indultak, mint Angelina Jolie és Winona Ryder.

Charlize Theron Dél-Afrikában született egyedüli gyermekként. A színésznő anyanyelve az afrikaans, azonban angolul is anyanyelvi szinten beszél. Theron egy farmon nőtt fel, majd tizenhárom évesen bentlakásos iskolába küldték. Nehéz gyermekkora volt, apja alkoholistaként sokszor terrorizálta Theront és édesanyját. Tizenöt évesen szemtanúja volt apja halálának. Édesanyja önvédelemből lőtte le az alkoholista férjét, ezért eljárást nem indult ellene.

FORRÁS: imdb.com

Nagyon fiatalon elkerült otthonról, hiszen tizenhat évesen modellként szerződtették, ezt követően Milánóban dolgozott. A modell karrierje beindulása után két évvel táncos szeretett volna lenni, azonban térdsérülést szenvedett. Ezután nem sokkal indult el filmes karrierje, több kisebb filmben szerepelt, majd 2003-ban A Rém című filmmel érte el az igazán nagy áttörést a szakmában, hiszen a filmbeli alakításáért 2004-ben Oscar-díjat kapott. 

Egy pletyka szerint pályája elején egy banki veszekedés során ismerték fel tehetségét. A hírek szerint tizenkilenc évesen Los Angelesbe költözött, hogy a filmiparban helyezkedjen el. Egyik alkalommal a Hollywood Boulevardon egy bankban szeretett volna beváltani egy csekket, melyet édesanyja küldött neki. A banki alkalmazott megtagadta tőle a kifizetést, ezért Theron elkezdett kiabálni vele. Ekkor John Crosby ügynök, aki az esetkor a pénzintézetben tartózkodott, odaadta neki a névjegykártyáját, mellyel lényegében elindította a színészi pályáján.

FORRÁS: imdb.com

Kiemelt kép forrása: imdb.com


2016. augusztus 18. 16:04

Címkék:
charlize theron film Hófehér és a vadász színésznő
Kapcsolódó


Sosem találnád ki, mit neveztek el az...
Mark Wahlberg: zűrös fiatalkor után sikeres...
Filmcsillagok, akiket nem találsz a közösségi...


© 2020 TV2 Zrt. Impresszum Adatkezelési szabályzat felhasználói szabályzat Kereskedelmi információk

POWERED BY NEOPORT CORE CMS