Taron Egerton kikéri magának, hogy Oroszországban kivágtak egy jelenetet a Rocketmanből
Taron Egerton kikéri magának, hogy Oroszországban kivágtak egy jelenetet a Rocketmanből

A legújabb Elton John film kapcsán nyilatkozta azt, hogy teljesen levert amiatt, hogy kivágták az egyik homoszexuális jelenetet.

Taron Egerton a Rocketman színésze, teljesen ledöbbent, mikor megtudta, hogy Oroszországban a homoszexuális jeleneteket kivágták a filmből.

Egerton egyébként Elton John megformálásáért díjat is kapott. Instagram-oldalán így írt az eseményről:

˝Teljesen lehangolt vagyok a döntés miatt, mert kivágták a jelenetet, csak azért, hogy Oroszországban piacra lehessen dobni a filmünket.˝

Elton John a saját életéről készült filmben már a piacra dobás előtt kivágatta azokat a jeleneteket, amik szerinte túl erősek lettek volna a mozikba. Azonban az orosz vágásokról Anton Dolin, kritikus írt a Facebook-oldalán:

˝Minden jelenetet, ami csókolózás, szex és orális szex volt a két férfi között, kivágták.˝

Dolin azt is hozzátette, hogy ugyan csak 5 perccel rövidítették meg a filmet, azonban a művészi hatás így teljesen megsemmisült. – Ezzel egyébként Egerton is egyetértett.

Elton több kört futott az orosz hatóságokkal, és azt nyilatkozta:„Elhatárolódunk a döntéstől, hogy a helyi cenzúra és törvények alapján értékelik a filmet.”

˝A Paramount Pictures bátor és merész partnerei voltak a gyártásnak, akik lehetővé tették, hogy olyan filmet forgassunk, amely Elton rendkívüli életének valóságos ábrázolását eredményezte. A helyi forgalmazó bizonyos jelenetektől megfosztotta a nézőket, ezzel is erősítve a közönségben a megosztott világ szomorú valóságát, mely a két ember közötti szerelmet kegyetlenül megtagadja.˝

˝Hiszünk a hidak építésében, és nyíltan fogjuk ösztönözni az embereket az elfogadásra.˝

Forrás: theguardian.com


2019. június 7. 13:12

Címkék:
kingsman moziplusz Taron Egerton
Kapcsolódó
© 2019 TV2 Zrt. Impresszum Adatkezelési szabályzat felhasználói szabályzat Kereskedelmi információk

POWERED BY NEOPORT CORE CMS