augusztus 23.
Bence

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Gyermekrajzokon a családon belüli erőszak
Egy kiállításra gyűjtötték össze azoknak a gyerekeknek a rajzait, akik családon belüli erőszak áldozataivá váltak.

Rémisztő férfiak baltával az egyik kezükben, üveggel a másikban. Síró gyerek, a háttérben kocsma és rendőrautó. Így ábrázolták családjukat és családi életüket azok a magyar gyerekek, akik valamilyen családon belüli erőszak áldozatává váltak. Kalamár Hajnalka, klinikai szakpszichológus beszélt arról, hogy a rajz a gyerekek legjobb eszköze arra, hogy ˝beszéljenek˝. A rajzokat szakemberek elemzik, de a jeleket sokszor a pedagógusok, felnőttek is észrevehetik. Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója elmondta, 16 év munkáiból lettek kiválogatva a rajzok egy kiállításra. Az igazgató szerint eddig is nagy arányban létezett a családon belüli erőszak, csak nem figyeltek rá ennyire. Ehhez a szakpszichológus hozzátette, a gyerekek gyakran ezt az attitűdöt viszik tovább.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Ha ön vagy ismerőse krízishelyzetbe kerül; önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Korhatár: 12 év

2014. november 27. 10:19

Címkék: erőszak   bántalmazás   család   gyerek
hirdetés


hirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG