június 24.
Iván

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
MOKKA
Kiszűrhető a koraszülés kockázata
Állandó problémává vált a koraszülés hazánkban, melynek kiszűrésére létezik korszerű megoldás. Ezt az eljárást Dr. Csermely Gyula, főorvos, szülész-nőgyógyász ismertette.

Veszélyeztetettebbek a magyar kismamák, mint más sok más országban. Állandó problémává vált a koraszülés hazánkban, valamint a felmérések szerint az utóbbi egy évben a csecsemőhalálozás száma is emelkedett. Dr. Csermely Gyula, főorvos, szülész-nőgyógyász elmondta, a koraszülés sok mindentől függ. A főorvos szerint a 20-24. hét környékén ki lehet szűrni a magas rizikóval rendelkező várandós nőket, így kezelésüket azonnal el lehet kezdeni. Ez a legkorszerűbb megoldás a koraszülés kiszűréséhez. A főorvos szerint drámai a helyzet Magyarországon, a koraszülések aránya 8,4 százalékon áll. Dr. Csermely Gyula szerint a koraszülés kockázatát a dohányzás tilalmával, az anya testsúlyára való odafigyeléssel, és ezzel a szűréssel lehet csökkenteni.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. augusztus 11. 10:20

Címkék: orvostudomány   koraszülés   kezelés   terhesség
hirdetés


hirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG