február 21.
Eleonóra

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Online játékok a környezettudatosság érdekében
Környezetvédelemmel kapcsolatos kampány célozza meg a gyerekeket, hogy már most tudatos életmódra neveljék őket. A tanítási folyamatot online felületeken való játékokkal kívánják sikeressé tenni.

Védőnők hívják fel a figyelmet arra, hogy ne használjunk annyi vegyszert a háztartásokban, igyekezzünk kevesebb szemetet termelni és gyűjtsünk szelektíven. Hiszen ez mind hozzájárul egy környezettudatosabb életmódhoz, amely fenntarthatóbb is egyben, sőt, így gyermekeink egészségét is megóvhatjuk. Dr. Klujber Valéria, szakmai vezető elmondta, az ország védőnőinek kétharmada elvégezte a szükséges tanfolyamot. A szakember szerint a legfontosabb, hogy ne csak a szelektív hulladékgyűjtés legyen szem előtt, hanem már a szemét termelése váljon tudatossá. Fekete Zsombor, játéktervező a gyerekek számára készített játékokról, kedvcsináló kvízekről, kreatív feladatokról is beszélt. Elmondta, hogy két célcsoportot szeretnének elérni, a nagyobbakat a közösségi oldalakon, a kisebbeket pedig saját portálukon. Mindezzel tudatosan lehet a gyermekeket a fenntarthatóság irányába nevelni.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. július 29. 11:48

Címkék: környezetvédelem   gyerekek   Játék   képzés   egészségKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG