november 30.
András, Andor

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
˝A halottait mindenki méltósággal szeretné eltemetni˝
Ma megkezdődött a lelőtt maláj gép holttesteinek Hollandiába szállítása. Fenyves Tamás klinikai szakpszichológus szerint az embereknek szüksége van a fizikai közelségre, hogy el tudjon kezdődni a gyász folyamata.

A Mokka adásában Fenyves Tamás klinikai szakpszichológus és Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsoportjának vezetője beszélt az Ukrajnában lelőtt maláj gépről. Pavelcze László szerint komoly problémát jelent, hogy a térségben egyik fél sem mer repülőre szállni, pedig a légi felderítés jelentősen megkönnyítené a roncsok és a még hiányzó 18 holttest megtalálását. Hozzátette, az egyik első feladat lett volna, hogy a katasztrófa-területre nem való személyeket és a lakosságot minél messzebb tereljenek a helyszínről, ez azonban elmaradt. Fenyves Tamás szerint a légikatasztrófák az egyik legnehezebben feldolgozható tragédiák, most pedig a családtagok több ezer kilométerre vannak elhunyt szeretteiktől. Elmondta, a gyász és az elengedés folyamatához szükség van arra, hogy az emberek elbúcsúzhassanak halottaiktól. A feldolgozás közben az életben maradtak megpróbálnak történeteket kitalálni és felelősöket keresni, hogy hogyan történhetett meg ez a tragédia, azonban az esetleg elhúzódó nyomozás miatt ez is megnehezül. Szerinte mindenkinek természetes igénye, hogy a halottját méltósággal eltemethesse.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. július 23. 9:25

Címkék: maláj gép   maláj   ukrajna   baleset   repülőgép   repülő

KÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG