augusztus 5.
Krisztina

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Újhelyi István szerint a Fidesz-kormány eltörölheti a minimálbért
Az MSZP Európa Parlamenti képviselője szerint Uniós szintű garancia kell, ami megvédheti a magyar embereket az ilyen lépésektől.

Újhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselője elmondta, az országgyűlési választások előtt sokan nem hittek neki, amikor arról beszélt, hogy lejár a közmunkások szerződése a választások után, és több százezer ember megélhetése kerül veszélybe. Egy héttel április 6-a után bebizonyosodott, hogy igaza van, és a közmunkások töredékét tudják csak tovább alkalmazni pénzhiány miatt. Szerinte EU-s garancia kell arra, hogy ez nem történhet meg. A szocialista frakció ezt egy olyan intézkedéssel oldaná meg, ami minden ország számára előírná az adott ország átlagbéréhez viszonyított minimálbér bevezetését. Az ÁFA kulcsát is egyszámjegyű mértékben állapíttatnák meg, amivel jelentősen csökkenhetne a magyarországi vásárlók terhe. Újhelyi elmondta még, hogy a kormány az elmúlt években az Unió ellen hangolta a választókat, és hogy az EU-csatlakozás pár nappal ezelőtti jubileumáról illett volna állami szinten megemlékezni. Elítélte a kormány azon módszerét is, hogy míg kommunikációjában állandóan támadja a Uniót, a szinte teljes mértékben EU-s támogatásból megvalósított projektek átadóján nem emlékezik meg a forrásról. Szerinte ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy most befagyasztotta a hozzánk érkező pénzeket az EU.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. május 8. 9:09

Címkék: európai parlament   európai unió   mszpKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG