november 21.
Olivér

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Túl sok sót esznek az ovisok
Egy, a legfrissebb kutatás szerint túl sok sót tesznek az óvodások ebédjébe.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal közösen végzett felméréséből kiderült, hogy túl sok sót tesznek az óvodások ebédjébe. Klima Anita, dietetikus a következő kérdésekre válaszolt:

- Folyamatosan kutatják, hogy mi lenne az ideális étkezés az óvodákban és az iskolákban. Most a túlzott sótartalomra jutottak a kutatók. Miért káros ez a gyerekeknek?
- Tudható, hogy nagyon kevés pénzből kell kihozniuk egy gyerek egynapi adagját. Attól még nem kellene túlsózni az ételeket, ugye?
- Miért tehetnek túl sok sót az ételekbe? A plusz ízesítés miatt?
- Hogyan védekezhet egy szülő a túlzott só fogyasztás ellen?
- Van-e látható jele annak, ha a gyerek túl sok sót fogyaszt?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. április 15. 10:40

Címkék: óvoda   óvodás   menza   étkezés   egészséghirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG