március 23.
Emőke

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
MOKKA
Bárdolatlan volt a maláj légitársaság SMS-e
Tüntetők százai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve a légitársaságtól a közel három hete eltűnt repülőgéppel kapcsolatos pontos tájékoztatást.

Tüntetők százai vonultak fel, majd összeverekedtek a maláj gépen meghalt utasok hozzátartozói a rendőrökkel Pekingben, a malajziai nagykövetség épülete előtt. Az elkeseredett rokonok azután kezdtek tüntetni, hogy a maláj miniszterelnök bejelentette, a március elején eltűnt gép lezuhant, és a katasztrófát senki sem élte túl. A rokonok a közel három hete eltűnt repülőgéppel kapcsolatban pontos tájékoztatást követelnek a légitársaságtól.
Perlaky-Papp József, kríziskezelő szakember rosszul megválasztott eszköznek, valamint „bárdolatlan és részvétlen reakciónak” minősítette azt, hogy a maláj gépen utazók rokonait SMS-ben értesítették arról, hogy rokonuk meghalt a katasztrófában. Az SMS szövege a következő volt: "a Malaysia Airlines mélységesen sajnálja", de feltételezésük szerint az MH370-es gép minden kétséget kizáróan elveszett és a fedélzeten utazók között nincs túlélő. A kríziskezelő stratégia szerint a kommunikáció gyorsaságának hiánya heteken át tartó bizonytalanságot és bizalmatlanságot szült. Emellett nem voltak ellenőrizettek az információk, rengeteg valótlan és félinformáció jelent meg, valamint nem volt egy kézben összefogva a kríziskommunikáció, ami keszekuszaságot eredményezett.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. március 26. 11:02

Címkék: repülőgép   tragédia   kína   lezuhant
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG