június 2.
Kármen, Anita

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Hoffmann Rózsa nem kíván párbajozni a pedagógusokkal
A Pedagógusok Demokratikus szakszervezetének nyílt levele a köznevelési államtitkár szerint mocskolódó hangvételű, és igaztalan vádak állnak benne.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár szerint már látszanak pozitív eredményei az oktatási rendszer átalakításának. Van olyan iskola például, ahol a délutánig tartó, diákok fejlődését célzó programok hatására felére csökkent a félévi bukások száma az előző évhez képest, és Hoffmann szerint a gyerekek fegyelmezetlensége, aggressziója is csökkent, ami szerinte a mindennapos testnevelésórák jótékony hatása. Úgy véli, a társadalom az oktatás eredményességével, a diákok tudásával elégedetlen, és emiatt jogosan várható el a pedagógusoktól, hogy professzionálisabban végezzék a munkájukat, de ő is tudja, hogy a pedagógusok munkájának javítása csak egy része a probléma megoldásának. A pedagógusok felől érkező ellenállásra, konkrétan a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nyílt levelére így reagált Hoffmann: Szerinte nem szükséges védekeznie a nyílt levél mocskolódó hangvételére, az igaztalan vádakra, méltatlan kifejezésekre. Nyílt a naptára, bárki megnézheti, hogy hetente több tucat pedagógussal és diákkal tárgyal, sokan megbarátkoztak a tanárok új minősítési rendszerével, de a levél bántó stílusa lehetetlenné teszi, hogy velük is megegyezzen. Hoffmann elmesélte, az "úri világban" volt egy párbajkódex, mely szerint aki párbajképes, azzal nem illik párbajozni. Szerinte a PDSZ a nyílt levelének stílusa miatt nem párbajképes.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2014. március 14. 10:38

Címkék: hoffmann rózsa   pedagógus   oktatásKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG