december 15.
Valér

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Vasárnap mindenképp jár a pótlék!
Az új Munka törtvénykönyve egyértelműen kimondja ezt

A Kúria döntése alapján már nem feltétlen jár az 50 százalékos bérpótlék a plázákban dolgozók részére - a közvélemény álláspontja szerint. Dr. Sáling József, a KASZ elnöke a Mokkában pontosított: a mai szabályok szerint mindenképpen jár a vasárnap kereskedelemben dolgozók részére a pótlék. Az új Munka törvénykönyve szerint teljesen mindegy hogy milyen boltban dolgozik a munkavállaló, ha kereskedelmi törvény hatálya alatt tevékenykedik, akkor jár neki a pénz. Hiába mond ki valamit a Kúria, a törvény magasabb szinten áll. Hozzátette, hogy a Kúria egyébként is egy régi üggyel foglalkozott, nem az új MT-be akart beleszólni.
Elmondta, hogy a KDNP vasárnapi zárva tartási törvénytervezetet is benyújtott már, de úgy döntöttek, hogy a válság ideje alatt, nem foglalkoznak a kérdéssel, mert túl kockázatos lenne a megvalósítása.

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

 

Korhatár: 12 év

2013. november 27. 10:49

Címkék: Mokka   munka   törvény   kúriahirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG