május 24.
Eszter, Eliza

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
MOKKA
Milyen hatása lesz az extra GYED-nek?
Bevezeti a kormány a GYED Extrát a jövő év elejétől.

Eszerint a szülők a gyerek egy éves kora után visszamehetnek dolgozni, de egyidejűleg kapják a GYED-et, vagy a GYES-t is. Két gyerek esetén dupla támogatást is kaphatnak a szülők. A témában Székely Hajnalka a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke válaszolt a Mokka kérdéseire.

- Magyarország lakossága évről évre csökken. Ez az intézkedés pozitívan fogja befolyásolni ezt? Megnő majd a párok gyermek vállalási kedve?
- A döntés értelmében ráadásul egyszerre több GYED vagy GYES is kapható. Ez mennyiben könnyíti meg a családok helyzetét?
- Múlt héten a Mokkában is szó eset arról, hogy eleve kevés a bölcsődékben a hely. A GYED extra miatt valószínűleg még több helyre lesz szükség. Mit gondol a magyarországi bölcsőde helyzetről? Mi lehetne a megoldás?
- Mi a tapasztalata, a többgyermekes anyukák miért maradnak otthon gyermekeikkel, mert szükség van rájuk otthon, vagy mert nem tudnak visszamenni dolgozni?
- A három illetve több gyermekes anyukákat foglalkoztató cégek újabb adókedvezményt fognak kapni. Ez segíthet majd az édesanyák újbóli munkába állásában?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. november 11. 10:37

Címkék: gyed   család   gyerekek   gyerek   szülő   szülők   segítség   támogatás
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG