november 21.
Olivér

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Kockázatos lehet nápolyit és pogácsát fogyasztani...
Jövőre akár több ezren is megmenekülhetnek a szívhaláltól! Januártól ugyanis hazánkban sem lehet olyan élelmiszereket forgalmazni, amelyben száz grammonként több mint két gramm transzzsírsav található. Fontos tudni, hogy napi öt gramm transzzsírbevitel már 23 százalékkal megnövelheti a szívinfarktus kialakulását. Ennek ellenére a szabály bevezetésével több ezer ember életét lehetne megmenteni.

Klima Anita dietetikus és Sütő Enikő beszélgetett a Mokka stúdiójában a témában. Sütő Enikő hangsúlyozta, hogy ő mindig odafigyel arra, hogy egészséges ételeket fogyasszon. Kiderült: fontos számára, hogy étrendjében sok nyers zöldség is szerepeljen, ugyanakkor nem eszik húst. A dietetikus arról beszélt: nem szabad összekeverni a természetben fellelhető transzzsírsavakat a károsaktól. A mesterséges, úgynevezett hidrogénezett növényi zsiradék az, ami kockázatot rejt magában. Hogy milyen ételekben fordulhat elő leggyakrabban a transzzsírsav? Kiderül a beszélgetésből.

 

 

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. november 1. 9:58

Címkék: sütő enikő   élelmiszer   egészség   táplálkozás   ételhirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG