július 24.
Kinga, Kincső

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Letartóztatták az első gyereket!
Először tartóztatott le a bíróság Magyarországon egy gyereket.

 A tizenhárom éves fiú, tizenkilenc éves társával a Szabolcs megyei Dögén tört be egy lakásba. Kirabolták, megverték és meg is akarták erőszakolni az ott lakó hatvanöt éves nőt. Az új büntető törvénykönyv július elsején lépett életbe, előtte a kora miatt egyáltalán nem büntethették volna a tizenhárom éves fiút. A Mokka kérdéseire a témában Senkár Éva gyermekpszichológus válaszolt.

- Ismertté vált az első olyan ügy, amelyben egy tizenhárom éves kiskamaszt vontak eljárás alá. - Mi vár erre a fiúra?
- Mennyire viseli meg pszichésen a fiatalokat a bezártság?
- Mivé válik az a gyerek, aki tizenhárom évesen már javítóintézetbe kerül?
- Hogyan lehet felkészíteni a fogvatartottakat a szabad életre?
- Hogyan dolgozható fel, mind a gyermeknek, mind a szülőnek a börtönélet?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Ha ön vagy ismerőse krízishelyzetbe kerül; önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Korhatár: 12 év

2013. szeptember 23. 13:00

Címkék: börtön   gyerek   erőszak   letartóztatás
hirdetés


hirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG