április 1.
Hugó

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Tisztázásra szorulna az eutanázia fogalma
Egy felmérés szerint minden második magyar támogatná az eutanáziát, sokan azonban nincsenek tisztában a fogalom jelentésével.

Júliusban aláírásgyűjtést kezdeményeztek az üggyel kapcsolatban. Amennyiben az aláírások száma eléri az ötvenezret, a parlamentnek napirendre kell tűznie a kérdést. Dr. Hegedűs Katalin, a SOTE egyetemi docense szerint nyílt társadalmi vitára volna szükség és a terminológia tisztázására. Szerinte ez a megoldás olcsóbb, mint beruházni az életminőség javításába. Az életmentő, vagy életfenntartó beavatkozás tagadása jelenleg is lehetséges Magyarországon, de az orvosok félnek a büntetőjogi felelősségtől. Az eutanáziát leginkább az idősebbek utasítják el, ennek oka, hogy a 60 év felettiek hagyományos orvos-beteg kapcsolatban szocializálódtak, illetve jellemzőbb rájuk a vallásosság is. A 30-39 év közötti korosztály támogatja főként az eutanáziát, ők karriert építenek, így idős hozzátartozóikat ápolni "problémás".


Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.
 

Korhatár: 12 év

2013. augusztus 23. 11:21

Címkék: eutanázia   megoldás   fiatalok   beteg   idősKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG