augusztus 7.
Ibolya

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Sörti, a sztár vaddisznó

Sörti, a vaddisznó a Gellért-hegy patás sztárjával, aki már igazán otthonosan mozog a budai lakosok kertjeiben. Arról, hogy hogyan kerül egy vaddisznó Budára Heltai Miklóst, a Szent István Egyetem - Vadvilág Megőrzési Intézetének egyetemi docensét kérdezték.

- Kell-e félniük a Gellérthegyi lakosoknak Sörtitől, ahogyan a Minerva utcai társasház lakói szólítják a Gellért-hegyi vaddisznót?
- A vaddisznók, mint különösen intelligens állatok, hogyan használják ki a városi élet előnyeit?
- Napok óta próbálják elkapni Sörtit, eredménytelenül. - Miért ilyen nehéz feladat elkapni? Hogyan lehet tőrbe csalni egy vadállatot?
- Egy lakó állítása szerint a vaddisznó „szigorúan csak a kerítésen tátongó lyukakon át közlekedik, a palántákat nem bántja, kizárólag a barázdában lépked, a legutóbb felállított kelepcén is legfeljebb jót vigyoroghatott magában: a csalinak kirakott eleséget kiette a csapda mindkét oldalából, majd sztoikus nyugalommal elvonult”. - Mennyire tekinthető tudatosnak Sörti viselkedése? Valóban ennyire intelligens állatok a vaddisznók?
- Hogyan módosult az életmódjuk és a lakóhelyük? Valóban a belterületeken élnek és az erdőbe csak enni járnak be a kihelyezett etetőkhöz?
- Milyen módszerrel lehet őket távol tartani a lakott területektől?


Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.
 

Korhatár: 12 év

2013. május 31. 11:28

Címkék: vaddisznó   állat   budapest   kertKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG