október 21.
Orsolya

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Akár spórolhatunk is az egészségesebb menzán

Akár 500 forint is lehet a mostani 350 helyett egy napi ételadag az iskolai menzákon januártól, ezt mondja a Magyar Közétkeztetők Szövetsége. Szerintük az áremelést az új rendelettervezet indokolja. A cél az, hogy a menzákon egészségesebb ételek legyenek. Vannak cégek, amelyek szerint ezt csak úgy lehet betartani, ha emelik az árakat. Szakemberek szerint nem hogy emelni nem kell, de még spórolni is lehetne. Molnárné Bíró Erzsébet, táplálkozás specialista nyilatkozott a tervezetről.

- Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Közétkeztetők Szövetsége között jelenleg folyik az egyeztetés az új menza programról. A valódi kérdés viszont nem a helyes táplálkozás, hanem annak az ára.
- Ön szerint, ha a jelenlegi tervezet marad, akkor az jelenthet-e tényleg 30-70%-os áremelkedést is? Lesz-e új étkeztetés nagyarányú áremelés nélkül?
- Az emelkedést a naponta kötelezően biztosítandó élelmiszerek köre, vagy a felhasználható alapanyagok korlátozása okozza? Hogyan lehetne mégis egészséges és jó árú a menza?
- Hogyan oldható meg a jelenlegi nyersanyagnormából – iskolák esetében napi 354 forint - ez a fajta új étkeztetés?
- Milyen fő változások lehetnek a menzai étkeztetésben? Miből lesz több, miből lesz kevesebb?


Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

 

Korhatár: 12 év

2013. május 31. 11:28

Címkék: menza   iskola   gyerek   étkezés   étel   egészséghirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG