július 16.
Valter

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Törvényjavaslat az egészséges táplálkozásról

A mostaninál egészségesebb ételeket kellene adni az iskolai, óvodai és bölcsődei menzákon, és a kórházakban is, egy most készülő törvénytervezet szerint. Ebben meghatároznák, hogy például 10 alkalomból legalább hatszor kell húst adni, és előírnák a minimum zöldség mennyiséget is. A minisztérium szerint az egészséges ételek ugyanannyiba fognak kerülni, mint a mostaniak. Molnárné Bíró Erzsébet, táplálkozás specialistával beszélgettek a műsorvezetők.

- Melyek a legkardinálisabb problémák a mostani menzákkal?
- Miben lenne más az új közétkeztetés a tervezet szerint? Minőségi étel kerülne az asztalra? Mi az, ami a jelenlegi étrendben nincs meg, de a tervezetben benne van
- Mennyivel kerül majd többe az intézményeknek az új étlap?
- Mennyire lesz betartható ez a jogszabály a menzákon? Mennyire fognak majd valóban egészségesen főzni? 
- Milyen pozitív élettani hatásokat lehet majd tapasztalni, ha egészségesebben esznek majd az emberek a menzákon?

 

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. április 30. 10:02

Címkék: törvény   menza   egészség   táplálkozás   kormány   mokka_közélet
hirdetés


hirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG