január 23.
Zelma, Rajmund

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Hogyan fordíthatjuk előnyünkre az anyaságot?

Az anyukák gyes-ről, gyed-ről vagy gyet-ről való visszatérése a munkába állandó probléma, annak ellenére, hogy folyamatosan próbálják ösztönözni a munkaadókat, hogy segítsék a kismamák reintegrációját. A „Gyere vissza” program most megtanítja az anyákat, hogyan fordíthatják előnyükre az anyaságot a munkaerőpiacon. A Mokka vendége a témával kapcsolatban Balázs Tibor, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója és Vass-Szalontai Anix, a programban résztvevő egyik kismama, akik többek között a következő kérdésekre válaszoltak:

- Miért van szükség, arra, hogy kiképezzék a kismamákat, ennyire nehéz ma Magyarországon visszatérni egy anyukának a munkába?
- Milyen problémákkal szembesülnek a leggyakrabban, miért utasítják el őket?
- A reintegráció problémája csak a kismamákat vagy a kisgyerekes szülőket is érinti?
- Hogyan tudja valaki az anyaságot az előnyére fordítani a munkaerőpiacon?
- Mit tudhat egy gyes-ről, gyed-ről visszatérő anya, amit egy átlagos munkavállaló nem?
- Ha nem tud visszatérni korábbi munkahelyére vagy egy új állásba, akkor milyen alternatívái lehetnek a munkára?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. április 12. 10:51

Címkék: anya   alapítvány   munkahely   szülés

KÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG