augusztus 7.
Ibolya

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
MOKKA
Mára a város lett a vaddisznók élőhelye

A vadászati törvény módosítása lehet az egyetlen megoldás a lakott területeken egyre gyakrabban garázdálkodó vaddisznók problémájára. A rendkívül intelligens állatok ugyanis rájöttek, hogy belterületen nem lőhetnek rájuk, így egyre bátrabban fosztogatják a kerteket és kukákat. A Mokka vendége a témával kapcsolatban Heltai Miklós, a Szent István Egyetem – Vadvilág Megőrzési Intézetének egyetemi docense. Vujity Tvrtko többek között a következő kérdésekre keresi a választ:

- Milyen törvényi módosításokra lenne szükség, hogy újra kiszorítsuk a vadakat a lakott területekről?
- Az erdő kezelőjének a vadkárok megelőzésére, illetve kártérítésre most hol, milyen módon van lehetősége?
- Milyen keretek között és kiknek lehetne használni fegyvert belterületen?
- Az urbanizálódó állatokkal járó problémák kezelése miért ennyire nehézkes?
- Hogyan módosult a vaddisznók életmódja és a lakóhelye? Valóban a belterületeken élnek és az erdőbe csak enni járnak be a kihelyezett etetőkhöz?
- Hogyan lehetne megállítani a túlszaporodást?
- Mikor esedékes a következő vadászidény, mikor megritkíthatják az állományt?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. március 11. 9:33

Címkék: vaddisznó   vadász   állat   videóKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG