Adások Videók Nézz bele az adásba! Extrák Hírek Szereplők Galéria A sorozatról SMS-Kvíz


Mozaikcsalád: A Mintaapák egy valós tükröt állít a mindennapi emberek elé


A Mintaapák Mikije bonyolult kapcsolatban él, hiszen neki két család is jutott. Két lány az előző házasságából és a jelenlegi kapcsolatában lévő újszülött kisfiú. De vajon ebben a helyzetben mi a legjobb megoldás, hogy se a ˝régi˝, se az ˝új˝ család ne érezze magát elhanyagolva, ha apa éppen nincs ott mindig?

Mészáros Béla karaktere a Mintaapákban elég tipikusnak nevezhető a hazai és a külföldi családok életében is. Manapság már ritkaságnak számít, ha anya és apa együtt vannak, de vajon mi a teendője a szülőknek, és hogyan kell(ene) a gyerekekkel is lekommunikálni azt a helyzetet, amely nem más, mint a VÁLÁS.

Miblik Zsuzsa pszichológus, család- és párterapeuta jelölt elárulta:

Miki helyzete elég jellemző a mai társadalomra is, viszont fontos tudatosítani minden ilyen helyzetben, hogy a házastársi kapcsolat megszűnésével a szülőtársi viszony a gyerekek miatt meg kell, hogy maradjon! Csak így lehet egészséges környezetben felnevelni minden gyermeket.


A Mikire jellemző hazudozás elég rossz fényt vethet a továbbiakban a két család felé, hiszen az egyik hazugság után jön a másik. Azonban könnyen orvosolható ez a fajta galiba, amibe Miki rántja saját magát, mégpedig egyszerűen:

˝Fontos az állandóság, amihez a gyerekek és a szülők is tudnak alkalmazkodni˝ - mondta Miblik Zsuzsa.

Ennek a jelentősége ugyan kiemelkedő, de nem az egyetlen megoldás. Hiszen, nem csak ezt az egy szempontot kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy a gyerekekben nagyon hamar tudatosítsák a szülők: nem az ő hibájuk a válás!

hanna.jpg

(Hanna- Magyar Olívia)

˝Jellemzően a Hanna korú lányoknak (6 évesek) nagyon gyakran szorongáshoz vezet a válás, hiszen nem értik miért nem szeretik egymást a szülők. Fontos leülni a gyerekekkel és megbeszélni, hogy ők semmiről nem tehetnek és mindkét szülő ugyanúgy szeretni őket, mint eddig, csak most nem egy fedél alatt alszanak majd.˝

Miblik Zsuzsa továbbá kiemelte: Soha nem szabad bűnbakot keresni egy válásnál, legalábbis a gyerekek előtt! De egyenes, őszintén és nyíltan kell beszélni minden felmerülő kérdésről!

A Mintaaapákban Miki és Vera között érezhető feszültség és konfliktusok valószínűleg abból erednek, hogy még nem lépett túl egyikőjük sem a váláson. Azonban fontos kiemelni, hogy a gyerekek előtti harcias viselkedés káros lehet minden jellegű kapcsolatra.

Viszont Miki, Vera és Petra is nagyon szeretik a gyerekeket, így minden bizonnyal képesek lesznek megoldani az esetleges konfliktusokat, hiszen minden gyerek fontos minden szülőnek!

2019. november 14. 17:54

Címkék: mintaapák   mintaapák hírekKapcsolódó anyagok
Vera teljesen kétségbe esett az anyaságot illetően. Vajon megbékél valaha az édesanya. tovább
A Mintaapák teljes erőbedobással keresték Danit. Mindeközben Kata és Emma viszonya egyre inkább elmérgesedett. tovább
Emma úgy érzi nem része a ˝nagy családnak˝ amióta Kata betoppant az életükbe. És ezt a nehéz időszakot eddig bírta a lány... tovább
Janónem adta fel a küzdelmet, és addig próbálkozott, amíg ismét talpra állhatott. tovább
Elképesztő összefogásnak lehettünk tanúi, hiszen a Mintaapák elképesztő erőbedobással mentették meg Danit Ivántól. tovább
Szabi igazán ügyes trükköt eszelt ki Iván elkapására. Szerencsére a dörzsölt vezér, nem is selytette, hogy csapdában van... tovább
KÖVESS MINKET!


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS