Időjárás-
előrejelzés
2019. április 20. szombat
Tivadar
A korona hercege

A Korona hercege - 19. rész

Young-jo, a király, ginzengből készült főzetet kap, hogy felgyógyuljon betegségéből, de a remélt javulás helyett állapota rosszabbodik, és eszméletét veszti a magas láztól. Az aggódó Hwa-van hercegnő - aki felismeri, hogy a tünetek nem a betegség, hanem a gyógyulási krízis jelei -, a tiltás ellenére visszatér a palotába, és ráveszi Lee Sant, hogy folytassák a kezelést, mert csak így menthetik meg az apját.

A király nemsokára valóban jobban lesz, és a hálás királyné ráveszi a királyt, hogy kössön békét Hwa-vannal, és fogadja vissza lányát a palotába. A király gyógyulása ellenére sem mond le arról a tervéről, hogy végleg visszavonul, és Lee Sant nevezi ki maga helyett régensnek, azért, hogy legyen ideje megtanítani őt a jó uralkodás fortélyaira. Döntése hatalmas felháborodást és tiltakozást vált ki mindenkiből, maga Lee San sem akarja elfogadni, de a király végül mégis összehívja minisztereit, és hivatalosan is bejelenti, hogy Lee Sanra ruházza át hatalmát.

1762-ben, Young-jo király palotájában az udvari hatalmasságok belső hatalmi harca dúl, aminek a trónörökös koronaherceg áldozatul esik, saját apja éhezteti halálra. Itt találkozik véletlenül három egykorú gyerek: a bátor, elárvult Song-yeon, akit nagybátyja ad el a királyi udvarba udvarhölgynek, Dae-soo, akit eunuchnak szánnak, de még nem kasztrálták és nagyon fél emiatt, valamint a talpraesett Lee-San, a trónörökös fia, a király unokája. A három gyerek életre szóló barátságot köt. Sado koronaherceg egy rizsládába zárva raboskodik, mivel apja, Young-jo király azt hiszi, hogy összeesküvést sző ellene. Sado egy festményt bíz Lee Sanra, hogy mutassa meg a királynak, mert akkor megenyhül iránta érzett haragja. Azonban Lee San csak azt éri el, hogy szeszélyes nagyapja kitiltsa őt és anyját a palotából.


2019. április 12. 15:00

Címkék:
a korona hercege geoblocked sorozat


Kapcsolódó anyagok

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS