október 14.
Helén

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Dobó Kata forgatási naplója a TV2-n
Január 25-én látható a TV2-n a február 14-én mozikba kerülő Kölcsönlakás megszületését dokumentáló werkfilm sorozat első epizódja. A csatorna január 25-től a premier hetéig péntek, szombat és vasárnap esténként, a filmek szünetében folyamatosan tűzi műsorra a tizenkét, egyenként 3 perces kisfilmet, amelyek a film előkészületeinek első pillanatától az utómunkálatok végső fázisáig vezetik végig a nézőt.

Mindegyik rész a film rendezője, Dobó Kata összefüggő forgatási naplójaként, a saját élményeit, benyomásait felidéző narrációjával nézhető meg. Így nem csupán a Kölcsönlakás elkészítésének technikai és művészi folyamatáról hull le a lepel, hanem rendezői munka kihívásaiba, szépségébe, illetve legkülönfélébb helyzeteibe is betekintést nyer a közönség. Az alkotók arra törekedtek, hogy a szokásos werkfilm helyett egy személyes hangulatú összeállítást készítsenek, ami lépésről lépésre mutatja meg a filmgyártás kulisszatitkait.

- Azért is készítettem személyes hangulatú forgatási naplót, mert szerettem volna a saját szemszögemből, élményeimen keresztül bemutatni azt a csodálatos folyamatot, ahogy az ötletből, rengeteg állomáson keresztül, számos jó és tehetséges szakember hozzáadott munkája révén végül megszületik a film. Bízom benne, hogy ez a rendhagyó werkfilm sorozat minél többekhez eljut, kedvet ébreszt bennük, hogy eljöjjenek a mozikba, és megnézzék a Kölcsönlakást. És mert moziba járni szexi! – hangsúlyozta Dobó Kata, a film rendezője.

A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével elkészült Kölcsönlakás a világszerte nagy sikerrel játszott, azonos című színdarab eredetijétől részben eltérő, önálló koncepcióra épülő feldolgozása, azaz a magyar stáb fantáziáját, kreativitását tükröző adaptáció valósult meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy a humoros, pikáns cselekmény, és a szereplők még jobban tükrözik, leképezik majd a hazai viszonyokat, az ismerős karaktereket, illetve párkapcsolati helyzeteket.

Erről szól a Kölcsönlakás:

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását.
A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagyszívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

2019. január 25. 10:24

Címkék: kölcsönlakás   dobó kata   sajtóközleményhirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG