január 17.
Antal, Antónia

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ

Infópult / IDŐJÁRÁS

IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS

Várható időjárás az ország területére szerda estig:

Ma a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd a késő délutáni, esti óráktól felhősödés kezdődik, így éjszaka és szerdán már jobbára erősen felhős idő várható, de nyugaton kissé szakadozottabb lesz a felhőzet. Ma kezdetben még szórványosan kialakulhatnak hózáporok, majd egyre inkább havas eső, eső válik a meghatározó csapadékformává, de északkeleten továbbra is előfordulhat gyenge havazás, az éjszaka második felében Borsodban - átmeneti jelleggel - ónos eső is. Szerdán már csak helyenként lehet vegyes csapadék. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, több helyen viharos lökések, jelentősen szerda délutántól mérséklődik a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között várható, amely az éjszaka első felében áll majd be. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 12 fok között alakul, délnyugaton számíthatunk a magasabb értékekre.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Nagyobbrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csütörtökön az északkeleti országrész kivételével süthet ki több órára a nap. Pénteken többfelé lesz eső, a hétvégén főként délen valószínű hószállingózás, havazás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +5 fokról 0, -6 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország nagy részén még 6 és 13 fok között alakul, majd az időszak második felében -2 és +4 fok között várható.

Orvosmeteorológia:

Melegfronti hatás várható. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmatlanság, fáradtságérzet jelentkezhet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés, és nőhet a vérzésre való hajlam. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

forrás: met.hu

KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG