június 20.
Rafael

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ

Infópult / IDŐJÁRÁS

IDŐJÁRÁS

Előrejelzés az ország területére szerda estig:

Ma és holnap is erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhőzet várható, emellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Napközben több helyen, éjszaka szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 32 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Péntekig több helyen, a hétvégén azonban sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet péntekig 26 és 32, a hétvégén 23 és 30 fok között várható.

Orvosmeteorológia:

Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás, valamint a délutáni órákra ismét magasra emelkedő hőmérséklet. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. A meleg időben vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat, súlyosabb esetben akár halálhoz is vezethet.

Forrás: met.hu

KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG