december 10.
Judit

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA

Infópult / IDŐJÁRÁS

IDŐJÁRÁS

Országos előrejelzés: kedd estig

A Dunántúlon és a középső tájak egy részén északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, kisüt a nap. Keletebbre viszont egész nap erősen felhős vagy borult marad az ég, a Tiszántúlon még az esti órákban is eshet az eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Az időszak legelején többnyire napos, majd csütörtöktől újra erősen felhős vagy borult idő várható. Több alkalommal elered az eső, a hegyekben havas eső, havazás is lehet, sőt csütörtökön síkvidéken is előfordulhat némi hó.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia:

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

Forrás: met.hu

KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG