december 12.
Gabriella

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ

Infópult / IDŐJÁRÁS

IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon többfelé, délen elszórtan várható eső, zápor. Késő délutánra átmenetileg gyengül a csapadékhajlam, majd éjjel nagy területen alakul ki záporeső, északkeleten néhol ónos eső is előfordulhat. Hajnalra, reggelre egyre többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és hétfőn a napos időszakok közötti felhőátvonulásokból szórványosan fordul elő záporeső, a hegyekben, illetve estétől néhol síkvidéken is hózápor. A kezdetben helyenként erős délnyugati szél estére gyengül, majd éjszaka a szél északnyugatira fordul, és napközben már az ország nagy részén erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hétfő estére mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között alakul, de északkeleten és délnyugaton néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 9 fok között várható.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek. Vegyes halmazállapotú csapadékra az időszak első felében több alkalommal is számíthatunk, pénteken délnyugaton pedig havazás lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fokról az időszak végére -1 és +3 fok közé csökken.

Orvosmeteorológia:

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.

Forrás: met.hu

SZAVAZZ!

A legbátrabb páros feladatai közül melyiket NEM vállalnád be?

A
Merülő ketrec
B
Futótűz
C
Egyiket sem
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG