július 21.
Dániel, Daniella

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ

Infópult / IDŐJÁRÁS
IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Ma alapvetően gomolyfelhős, napos idő lesz, főként a Dunától keletebbre lehet több a felhő, amelyből szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Éjszaka gyengén felhős vagy derült lesz az ég, a délkeleti, nyugati határ mentén maradhatnak még felhősebb területek, így ott gyenge záporeső, esetleg zivatar sem kizárt. Holnap a fátyol-, és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Kezdetben helyenként kisebb záporeső, délutántól eleinte a Dunántúlon, majd a déli megyékben is egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, amelyekhez heves kísérőjelenségek is társulhatnak. Az északnyugati szelet ma elsősorban az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, holnapra mindenhol mérséklődik a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, de a tartósan derült területeken lehet ennél hűvösebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 32 fok között várható.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Vasárnap erősen felhős égre, kiadósabb csapadékra számíthatunk, majd hétfőn a nyugati tájakon már hosszabb időre is kisüt a nap. Az időszak további részében gomolyfelhős, napos, záporokkal tarkított idő várható, délkeleten lehet kissé kevesebb napsütés.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható, szerdán lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

forrás: met.hu

SZAVAZZ!

Neked mi a kedvenc nyári programod?

A
strandolás
B
fesztiválozás
C
kirándulás
D
pihenés a négy fal között
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG