2020. október 21. szerda
Orsolya

TV2 GASZTRO
Töltött tök, főzelékkel

Hozzávalók 6 főre: 1 db tök (kb. 1,5 kg) 25 dkg darált sertéshús 5 dkg zsír 1 közepes fej vöröshagyma 5 dkg tv paprika 5 dkg paradicsom 3 g pirospaprika U1 só 10 dkg szénhidrátcsökkentett rizsszem tészta 1 tk U1 só (a rizs főzővizébe) 2 dl tejföl A tököt kettévágjuk, a magos belét kikaparjuk, a héját levagdossuk. A finomra vágott hagymát, 5 dkg zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, amivel még kb. 10 percig pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a sót, az őrölt paprikát, a paradicsomot, a tv paprikát és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Hozzákeverünk 1 ek tejfölt. Közben a rizsszem tésztát sóval ízesített vízben megfőzzük. A pörköltet elvegyítjük a tésztával. Egy tűzálló tálba a két fél tököt belehelyezzük, megtöltjük a pörköltes rizzsel, meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített, forró sütőben (220 -250 C°-on) kb. 25 perc alatt. Főzelék: 1 kg zsenge tök 5 dkg vöröshagyma 1 csokor kapor 3 dkg U1 vaj 1 dl tejföl pici fehérbor U1 só bors Lereszeljük a tököt, mag nélkül. Megsózzuk, és lefedve állni hagyjuk fél órát. A hagymát nagyon finomra vágjuk, a kapor szárával együtt. Felolvasztjuk a vajat, és megdinszteljük a hagymát és a kaporszárat. Kinyomkodjuk a tököt, a levét félre rakjuk. A pirított hagymára tesszük, és lepirítjuk. Levesszük a tűzről, és a felét pürésítjük a tejföllel. Visszatesszük a lábast a tűzre, és a tököt felöntjük a tökpürével. Megborsozzuk egy kicsit, fedő nélkül összeforraljuk. Ha kell a töklével hígíthatjuk. Frissen vágott kaporral, és pár csepp ecettel ízesítjük a végén. CH: 35 g GI: 30

Korhatár: 12 év

2012. szeptember 11. 17:17

Címkék: rubint réka   update konyha   gasztro_főétel   gasztro_főzelék   gasztro_nehéz   gasztro_pörkölt   gasztro_főzés



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS