2019. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella

TV2 GASZTRO
Gombával töltött karalábé

Hozzávalók 4 főre 40 dkg gomba 8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé (kb 1,5 kg) 1 fej vöröshagyma (kb 7 dkg) 12 dkg rizsszem tészta 2 db tojás bors só 4 dkg vaj petezselyemzöld fokhagyma 3 dl tejszín A hagymát apróra vágjuk, vajon megpároljuk. Rádobjuk a fokhagymát, apróra vágott gombát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. A rizsszemtésztát megfőzzük, leszűrjük. A nyers tojásokkal ezeket összekeverjük. A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk. A karalábékat félig megfőzzük. Megtöltjük a gombás keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belőle. Tűzálló tálba helyezzük a megtöltött karalábékat mellé szórjuk a karalábé darabokat, öntünk alá pici tejszínt, lefedve besütjük. Amikor a karalábé, szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt összeturmixoljuk. Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket. CH:41 g GI 30

Korhatár: 12 év

2012. március 13. 14:14

Címkék: schobert norbert   recept   főzés   egészség   rubint réka   update konyha   gasztro_vegetáriánus   gasztro_zöldségétel   gasztro_könnyű   gasztro_főétel



Kapcsolódó anyagok



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó