2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

TV2 GASZTRO
Ricottás-parajos tészta

Hozzávalók 4 főre 250 g ricotta 500 g spenót 32 dkg tészta 1 nagy fej fokhagyma 1 dl tejföl 150-200 g reszelt sajt bazsalikom bors 8 dkg vaj só A tésztát sós vízben kifőzzük. Kis vajon, alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, ricottával, tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje (kb. 20 perc). Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. CH: 32,5 g GI 25

Korhatár: 12 év

2012. március 21. 13:13

Címkék: schobert norbert   recept   főzés   rubint réka   mozgás   update konyha   gasztro_könnyű   gasztro_tészta   gasztro_zöldségétel   gasztro_vegetáriánus   gasztro_főétel   gasztro_egytálétel



Kapcsolódó anyagok



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó