2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

TV2 GASZTRO
Oldalas káposztával és sárgaborsó pürével (recepttel)

Nagyon izgalmas ételt készített Pataky Péter az Ízes életben: az oldalashoz savanyú káposztát és sárgaborsó pürét használt. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

1,5 kg oldalas
10 gerezd fokhagyma
1-2 tk. magos mustár
50 dkg sárgaborsó
3 db babérlevél
kakukkfű
színes bors
2 fej hagyma
2 l alaplé
3-5 dkg kolozsvári szalonna
1 kg savanyú káposzta
5 dkg kacsazsír
olívaolaj

Elkészítés

1. Egy nagyobb edényben kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a feldarabolt oldalast, és megpirítjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd lefedjük, és alacsony hőfokon, saját gőzében megpuhítjuk, 15-20 percenként ellenőrizve, hogy ne égjen le.

2. A sárgaborsót egy másik edényben felöntjük alaplével, teszünk hozzá egy kevés nagyobb darabokra vágott hagymát, néhány gerezd fokhagymát és babérlevelet.

3. A pergelt káposztához egy nagyobb serpenyőt készítünk. Az edényben kevés zsíron megpirítjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, hozzáadunk egy fél fej apróra vágott hagymát.

4. A káposztát átöblítjük, ha túl sósnak találjuk, majd a felesleges nedvességet kifacsarva belőle hozzáadjuk a pirult szalonnához és hagymához. Sokszor átforgatva legalább fél órát pirítjuk, karamellizáljuk.

5. Amint az oldalas szaftos levet ereszt, hozzáadjuk a megroppantott fokhagymát, a csíkokra vágott hagymát, a kakukkfüvet és a színes borsot. Úgy keverjük, hogy a húsok felülre, a fűszerek és ízesítők pedig a zsírba kerüljenek.

6. A megpuhult sárgaborsót megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, majd botmixerrel pürésítjük.

7. Tálaláskor alulra tesszük a sárgaborsópürét, ráhelyezünk egy adag pergelt káposztát, az oldalas pedig a tetejére kerül.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. november 24. 9:14

Címkék: ízes élet   ízes élet recept   ízes élet húsétel   ízes élet ráérős   ízes élet közepesen nehéz



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS