2019. augusztus 23. péntek
Bence

TV2 GASZTRO
Bundás mandulasajt zöldséges rizottóval, áfonya lekvárral

Lénárt Gitta nyersétel szakértő egy vegán finomságot készített. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók:Mokka_161114_PGM_fem3_01_frame_174021.jpg

Mandulasajt hozzávalók 4 főre:
30 dkg hámozott mandula
2 evőkanál sörélesztő pehely,
1 evőkanál utifűmaghéj,
1 teáskanál himalája só
10 dkg hámozott cukkini

A bundához:
10 dkg őrölt mandula
1 evőkanál sörélesztő pehely,
1 evőkanál utifűmaghéj,
1 kávéskanál himalája só

A nyers rizottó 4 adaghoz:
30 dkg fehérrépa
1 kávéskanál himalája só
25 dkg színes zöldségek vegyesen apróra vágva (kápia paprika, cukkini, brokkoli, sárgarépa, stb)
1 kis csokor petrezselyemzöld

Az áfonya lekvárhoz:
20 dkg aszalt vörösáfonya tisztított vízbe beáztatva
5 dkg aszalt vagy 10 dkg fagyasztott meggy
kevés víz

Elkészítés:

A sajthoz először a cukkiniből készítünk teljesen sima pépet. A többi hozzávalót aprítógépben morzsásra aprítjuk. A cukkinipépből és a mandulaőrleményből egy jó sűrű masszát gyúrunk. Ha túl nedves, utifűmaghéjat, ha túl kemény, akkor egy kis vizet öntünk még hozzá. Folpack segítségével egy kb. 8 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, és hűtőszekrényben pihentetjük egy órán keresztül. A bundához szintén aprítógépben morzsásra aprítjuk a hozzávalókat. Az egy óra elteltével elővesszük a mandulasajt rudat, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Megforgatjuk a morzsában, és a szeleteket tálra rakjuk. A rizottóhoz a fehérrépát aprítógépben morzsásra aprítjuk. A többi zöldséget apróra vágjuk és a répához keverjük. A petrezselymet finomra vágjuk, azt is hozzákeverjük.  Az aszalt áfonyát és a meggyet áztassuk be tisztított vízbe legalább 2 órára. Kézzel szedjük szét az összeragadt szemeket. Turmixgéppel pépesítsük, ehhez nem is kell más… készen is van.

2016. november 14. 12:00

Címkék: fem3café_recept   vegán   gasztro_vegán   gasztro_zöldségétel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó