2019. november 17. vasárnap
Hortenzia, Gergő

TV2 GASZTRO
Narancsos vinegrettben marinált tepsis zöldségek grillsajttal

A FEM3 Café konyhájában Kovács Zoltán, vegán séf ízletes tepsis zöldségeket készített, melyet vegán grill sajttal bolondított meg.

Hozzávalók 4 személyre:Mokka_160930_CLN_FEM3_01_frame_163770.jpg

 2 db sárgarépa
2 db cékla
fél db zeller
2 db pritamin paprika
3 db sonkahagyma
2 db édesburgonya
2 db cukkini
1 db jonathan alma
1 fej fokhagyma
paraldi só
olivaolaj
szójasajt
zöldsaláta mix

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és tetszőlegesre daraboljuk. Érdemes egy picit nagyobbra vágni, úgymond rusztikusra, hogy ne süljenek túlságosan össze. Főleg a cukkinit és az almát hagyjuk nagyobbra, mert a sülési ideje jóval kevesebb a többiénél. Enyhén sózzuk, olivával meglocsoljuk, összekeverjük és egy tepsibe terítjük. Kb. 180 fokos sütőben enyhén pirultra sütjük őket. Közben elkészítjük a páclevet, ehhez az olaj kivételével egy tálba teszünk mindent, ezután habverővel keverjük, miközben hozzácsurgatjuk az olajat. Kissé be fog sűrűsödni, és ebbe forgatjuk bele a sülteket, ha minimum már langyosak. Némi időt érdemes állni hagyni, hogy az ízek átjárják a zöldségeket - ez a marinálás ideje. Ehhez grillezek szójasajtot teszünk, ami a tofuhoz hasonlatos, csak magasabb a 'zsiradéktartalma. Ujjnyi darabokra vágjuk, pici lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen meggrillezzük mindkét oldalát. Helyettesíthetjük tetszés szerint bármivel a sajtot. Egy könnyű zöldsalátával egészíthetjük ki még a fogást.

2016. szeptember 30. 12:03

Címkék: fem3café_recept   gyümölcs   vegán   zöldség   gasztronómia   gasztro   gasztro_grill   gasztro_vegetáriánus   gasztro_saláta   gasztro_zöldségétel   gasztro_sajt   gasztro_húsmentes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó