2017. november 25. szombat
Katalin

Belépés


TV2 GASZTRO
Céklás cupcake rozmaringgal

Sütő Izabella gasztroblogger mennyei süteményt készített céklából. Gondolnád, hogy zöldségből is lehet remek édességet csinálni?

Hozzávalók:Mokka_160928_CLN_FEM3_01_frame_145474.jpg

A cupcake-hez:
2 közepes cékla (ebből fél pohár pürét készítünk)
1 csésze (250 ml) rizstej
1 teáskanál almaecet
3/4 csésze kókuszvirágcukor
2 teáskanál cukorhelyettesítő
1/4 csésze kókuszolaj
1-2 teáskanál vanília
1 csésze telkes kiőrlésű tönköly liszt
2 ek puffasztott amaránt
1/2 csésze kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A krémhez:
1 tömb selyemtofu (350 g)
3 teáskanál apróra őrölt szárított rozmaring
150 ml kókuszolaj
1 citrom héja
2 evőkanál citromlé
4 teáskanál cukorhelyettesítő
céklapor (kb. 2 teáskanál; annyit amilyen sötétre szeretnénk színezni)

Elkészítés:

A megmosott céklákat alufóliába csomagolva 190 Celsius fokon kb. 40 perc alatt süssük puhára. Majd hagyjuk kihűlni és egy aprítógép segítségével, kevés vízzel aprítsuk pépesre. Mérjünk ki a pépből fél pohár pürét. A cupcake száraz összetevőit a kókuszvirágcukor kivételével egy tálban összekeverjük. A nedves összetevői legyenek szobahőmérsékletűek vagy langyosak. Ezeket is keverjük össze az olaj kivételével a fél pohár céklapürével és a cukorral. A nedves hozzávalókhoz szórjuk a száraz összetevőket és jól keverjük el. Ekkor tegyük bele az olajat és ismét keverjük el jól. Majd adagoljuk a muffinpapírral kibélelt cupcake sütőformába. 190 Celsius fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt süssük meg.

Krém elkészítése:

A tofut tegyük bele az aprítógépbe majd a langyos olajat menet közben csorgassuk bele. Ha már krémes, a többi hozzávalót is beletehetjük. A céklaport át kell szitálni, ha darabos. Tegyük felhasználásig hűtőbe.

2016. szeptember 28. 16:07

Címkék: fem3café_recept   sütemény   sütés   gasztronómia   gasztro   gasztro_desszert   gasztro_édes süti   gasztro_sütés   gasztro_édesség   gasztro_nasi   gasztro_muffin






© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó