2019. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina

TV2 GASZTRO
Gyömbéres keksz

Készíts el Te is Magyar Sztojalovszky Zsuzsanna gasztroblogger gyömbéres keksz receptjét, melyet kismamáknak kifejezetten ajánl!

Hozzávalók:Mokka_160722_CLN_fem3_01_frame_171555.jpg

10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
1,5 evőkanál méz
1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Először összekeverjük a gyömbért, a fahéjat, és a szegfűszeget. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, és a vajat, majd egy villával összekeverjük vagy összemorzsoljuk a kezünkkel. Végül hozzáadjuk a mézet, és gyors, határozott mozdulatokkal összegyúrjuk/keverjük a tésztát. 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk, letesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kb. 1 cm vastag koronggá lapítjuk. A tetejükbe ízlés szerint diót, mandulát, kókuszforgácsot nyomkodhatunk. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 8-10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Mire kihűlnek, meg is szilárdulnak, és már fogyasztható is.

2016. július 22. 11:52

Címkék: desszert   édesség   fem3café_recept   gasztro   gasztro_aprósütemény   gasztro_édes keksz   gasztro_sütés   gasztro_édesség   gasztro_nasi





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó