2019. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella

TV2 GASZTRO
Žemlovka

Próbáld ki Te is Mihályi Réka finom receptjét!

Hozzávalók:Mokka_160715_CLN_fem3_01_frame_173180.jpg

6 kifli
1/2 l tej
60 dkg sütővaj
3 tojás
60 g porcukor
250 dkg túró
1 tojás sárgája
1 ek porcukor
3-4 alma (ízlés szerint lehet több is)
fahéj

Elkészítés:

A langyos tejbe beáztatom a felvágott kifliket. Hagyom pihenni, hogy teljesen beszívják magukba a tejet. A tejbe tehetünk egy pici vaníliát is, vagy vanilin cukrot. Ezt a három összetevőt hozzáadom a nedves kiflihez és kézzel jól összedolgozom. Külön tálban összekeverem a túrót és a tojás sárgáját, porcukrot. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, utána pedig fahéjjal ízesítjük. Kivajazott tepsibe a kifli massza 3/4-ét beleöntjük és elsimítjuk, erre rakjuk a túrót, végül pedig a fahéjas almát. A tetejére a maradék kiflit. Előmelegített sütőben, 180-200 'C fokon 35 percig sütjük. Az édesség készíthető teljeskiörlésű kifliből, laktózmentes tejből/vajból/túróból, valamint nyirfacukorral, vanilin nyírfacukorral is édesíthető.

2016. július 15. 11:42

Címkék: édesség   fem3café_recept   mihályi réka   gasztronómia   gasztro_desszert   gasztro_sütés   gasztro_édesség   gasztro_sztárkonyha





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó