2020. május 25. hétfő
Orbán

TV2 GASZTRO
Vegán quinoás sushi tekercs

Készítsd el Te is Sütő Iza ínycsiklandozó vegán sushiját!

Hozzávalók:Mokka_160714_CLN_fem3_01_frame_171911.jpg

- 1 csésze (250ml-es) quinoa
- 3-4 nori alga lap
- fél teáskanál tiszta só
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál rizsszirup
- 1 szál répa
- 1 kígyóuborka
- 1 db avokádó
- 1 vegán krémsajt
- szójaszósz, wasabi

Elkészítés:

A quinoát mossuk át, és másfélszeres vízben a sóval, fedő alatt, kevergetés nélkül főzzük puhára. Ha kicsit hűlt, egy villa segítségével kapargassuk fel a quinoaszemeket, majd tegyük bele a rizsecetet és a rizsszirupot. Keverjük össze óvatosan. A nori lapra halmozzuk a kihűlt quinoát úgy, hogy a felső résznél kb. 1,5-2 centimétert hagyjunk ki, így a feltekerés végén jol összeragad a tekercs. A tekercs elejére, a quinoára fektessük a vékony csíkokra vágott zöldségeket, és ezek mentén tegyük a krémsajtot is. Végül szorosan tekerjük fel, és éles késsel vágjuk fel 2-3 centiméteres darabokra. Szójaszósszal és wasabival tálaljuk.

2016. július 14. 12:29

Címkék: fem3café_recept   sushi   vegán   gasztronómia   gasztro   gasztro_húsmentes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS