2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

TV2 GASZTRO
Humusz variációk tönköly pitával

 Kóstold meg Te is Kovács Zoltán vegán séf receptjét!

HumuszMokka_160711_CLN_fem3_01_frame_175045.jpg

Hozzávalók:

Natúr változat:
- 300 g csicseriborsó 
- szódabikarbóna mokkáskanál
- kb. 150 g olivaolaj 
- 3 ek szezámpaszta 
- 4 gerezd fokhagyma 
- himalaya só, zöldbors, római kömény, koriander
- citromlé
- tisztitott víz

Mediterrán változat:
- alap humusz recept
- aszalt paradicsom
- olajbogyó
- petrezselyemzöld, bazsalikom vagy oreganozöld

Marokkói változat:
- alap humusz recept
- paradicsom püré
- sárgabarack
- vöröshagyma
- curry, szójaszósz

Elkészítés:
A csicserit beáztatjuk egy éjszakára. Feltesszük főni bő vízben sóval, szódabikarbóna porral. Teljesen puhára, krémesre főzzük, majd leszűrjük, lemossuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot, és némi vizet. Botmixerrel habosra keverjük. Zöld korianderrel megszórhatjuk tálaláskor és pár csepp olíva is jól áll neki.

Tönköly pita

Hozzávalók:
- 300 g tönköly fehérliszt 
- 200 g teljeskiőrlésü liszt 
- 25 g élesztő 
- 1 ek só,nádcukor 
- 4 ek olivaolaj 
- kb. 300 ml tisztitott víz 

Elkészítés:
Langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt néhány perc alatt, addig egy nagyobb keverőtálba átszitáljuk a lisztet, sózzuk ízlés szerint és az olajjal, élesztővel sima, nem ragadós tésztát gyúrunk kb. 8-10 perc alatt. Letakarva kelesztjük a kétszeresére. Bekapcsoljuk a sütőnket kb. 250 fokra, és egy tepsit beteszünk, hogy átforrósodjon. 5-6 dkg-s golyókat formázunk a tésztából. Hagyjuk ismét kelni, majd lisztezett felületen nyújtófával kerekre lapítjuk. A forró tepsire tesszük amennyi ráfér, és 5-6 perc alatt megsütjük őket.

2016. július 11. 12:00

Címkék: fem3café_recept   humusz   gasztro   gasztronómia





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó