2019. augusztus 17. szombat
Jácint

TV2 GASZTRO
Sült karfiol mártogatóssal

 Készítsd el Te is Nagy Luca receptje alapján ezt az ízletes finomságot!

Mokka_160629_CLN_FEM3_01_frame_183430.jpg

Hozzávalók

- 1 szép nagy karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 szem madárszem chili
- 2 babérlevél
- 1 tk. koriander mag
- 1 tk. egész bors
- 1 ek. vaj
- 1 dl fehérbor
- só, bors
- petrezselyem
- tejföl
- mustár
- olívaolaj

Elkészítés

Elsőként tegyünk fel egy jó nagy lábosban vizet, és adjuk hozzá a következőket: vöröshagyma, chili, késlapjával zúzott fokhagyma, babérlevél, koriandermag, bors, vaj, só, fehérbor. Miután ez felforrt, dobjuk bele a szépen megtisztított karfiolt.
15 perc főzés alatt, a sütőt melegítsük a legmagasabb fokozatra (kb. 270 fok).
A megfőtt és lecsepegtetett karfiolt tegyük egy hőálló tálba, és mehet a sütőbe úgy 30 percig.
A képen is látható, hogy kicsit megpirult a karfiol, az a legfinomabb része.
Mártogatóst készítettem mellé, amit nem fűszereztem túl, mert az alaplé amiben a karfiol sült, elég intenzív lett.
A tejfölt kikevertem reszelt fokhagymával, olívaolajjal, kis citromlével és mustárral, ízlés szerint sóztam, borsoztam és jól lehűtöttem.
Most pedig más nincsen hátra, csak a forró karfiol darabokat, a jéghideg tejfölbe tunkolni.

2016. június 29. 12:20

Címkék: fem3café_recept   karfiol   gasztro   gasztro_húsmentes   gasztro_főzés   gasztro_zöldségétel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó