2017. május 23. kedd
Dezső

Belépés


TV2 GASZTRO
Mediterrán krumplisaláta

Készítsd el Te is ezt az egészséges receptet!

menuvissza_frame_3705.jpg

1,2 kg burgonya
30 dkg kék burgonya
4 marék koktélparadicsom
1 üveg olívabogyó
1 pici lilahagyma
rukkola / bazsalikom
olívaolaj
só, bors

Krumplisaláta elkészítése:
Először mosd meg alaposan a sima burgonyát és a kék burgonyát (svájci kék krumpli).
Héjában tedd fel főni sós vízben mind a kettő krumplit. A kék krumpli kb. 10 perccel hamarabb megfő, így ellenőrizd időközben az állapotát, nehogy túlfőzd. Közben vágd félbe vagy negyedekbe a koktélparadicsomot és az olívabogyókat. A héjában főtt krumplikat pucold meg, miután elkészültek, majd kockázd fel.
Még melegen keverd hozzá a koktélparadicsomot, az olívabogyót és a kisebb darabokra tépett rukkolát (bazsalikomot) és lilahagymát. Sózd, borsozd ízlésed szerint a krumplisalátát. Végül öntözd meg egy kis olívaolajjal és keverd jól át a krumplisalátát. Isteni finom, mi főleg melegen imádjuk ezt a krumplisalátát.
Tippek a krumplisaláta elkészítéséhez. A krumplisalátába rukkola helyett friss bazsalikomot is tehetsz. Így is isteni finom! A kék krumplit (St.-Gallen) héjában főzd meg, mert elveszíti a színét. Azért pedig nagy kár lenne. Egyébként nem fog, mint pl. a cékla, így nyugodtan dolgozhatsz vele kesztyű nélkül

2016. június 13. 12:45

Címkék: fem3café_recept   saláta   gasztro_köret   gasztro_könnyű   gasztro_egytálétel   gasztro_saláta






© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
A tv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó